1/2 kg meggy
4 evk cukor
1 mkk só
2 db fahéj
5 db szegfűszeg
1 dl főzőtejszín
1 púpos ek liszt
2 l víz
A meggyet a vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget.
20 perc múlva behabarjuk a levest: a tejszínben simára keverjük a lisztet, egy kevés vízzel hígítjuk és hozzáöntjük a leveshez, majd összeforraljuk.
Elkészítés: A bejglit szeleteljük fel ujjnyi vastagra, majd helyezzük őket kivajazott sütőformába. A tojásokat verjük habosra a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjuk...
Elkészítési idő:cukrot a tojással ki keverjük, majd hozzá adjuk a többi hozzávalókat, ki dolgozzuk, majd hidegre tesszük kicsit pihenni,lehet darálni.
Elkészítési idő:Melegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...
Elkészítési idő: