– 450 g liszt
– 1 kanál cukor
– 1 evőkanál élesztő
– 1 kanál só
– 3 evőkanál olívaolaj
– 2 kanál tejpor
– kevés meleg tej
Nem beszéltünk arról, hogy mit is fogunk készíteni. Gyakorlatilag ez egy tölcsérformájú tésztakehely lesz, amibe bármit beletehetünk, a hideg pirított csirkekockáktól kezdve, a kedvenc salátánkig.
Szóval a lisztbe keverjük bele a tejport, az élesztőt, a kevés langyos tejet, az olívaolajat, majd gyúrjunk tésztát belőle. Ezután adhatunk hozzá különböző magkeverékekből. Ha összeállt a tészta, egy lisztezett gyúródeszkán formázzunk belőle kis cipót, majd olívaolajjal kenjük be, tegyük egy tálba, födjük le egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni.
Eközben készítsünk alufóliából tölcséreket, ahogyan a videóban is látható. Ha megkelt a tészta, osszuk négy egyenlő részre, majd nyújtsuk ki őket, és vágjunk hosszú csíkokat belőlük. Locsoljuk meg olívaolajjal és utána tekerjük fel az alufólia tölcsérekre a tésztacsíkokat. Ezután tegyük be egy olívaolajjal kikent tepsibe, kenjük meg a tölcsérkéket tojássárgájával, és mehetnek a sütőbe.
Utána lehet a tölteléken gondolkozni, például egy finom csirkesalátán.
Igazi sütibolondok figyelem! A következő recept nem csak az ízlelőbimbókat kényezteti el, hanem látványában is lenyűgöző. Nem is kérdés, hogy érdemes-e ezt a receptet kipróbálni.
Pohárba állitva tálaláskor!!!!
indet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedőt mert f...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűVízbe tegyük fel főnni a meggyet, ízesítjük citromlével, fahéjjal, édesítővel- Joghurttal behabarjuk, mikor már megfőtt a gyümölcs. Hűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg el nem ké...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű