Családireceptkönyv.hu

Pikáns répakrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500g sárgarépa
1 kisebb burgonya (kb. 100g)
1 ek. kókuszzsír
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kk. őrölt kömény
1 kk. őrölt koriandermag
1/2 kk. őrölt gyömbér, vagy egy kb. 1 cm-es friss gyömbérdarab reszelve
1/2 kk. chili
bő 1 liter zöldségalaplé (én leveskockából főztem...)
1 narancs leve
1 ek. balzsamecet
só, bors
friss korianderlevél a tálaláshoz

Elkészítés:


1. A zöldségeket tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A fűszereket tanácsos előre kimérni egy kis pohárba vagy tálba, hogy egy mozdulattal elérhetőek legyenek.
2. A kókuszzsíron pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a kipréselt fokhagymagerezdeket kb. 3-4 percig.
3. A fűszereket is adjuk a hagymához, forgassuk át, majd kb. fél perc múlva mehet a répa és a burgonya is a lábosba. Öntsük fel az alaplével és forraljuk fel. Ha felforrt, fedjük le és főzzük kb. 20 percig.
4. Ha a zöldségek megpuhultak, turmixgépben vagy kézi botmixerrel (óvatosan!) pépesítsük a levest.
5. A narancs levével és a balzsamecettel savanyítsunk rajta egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
6. Tálaláskor bőven szórjuk meg a tetejét aprított, friss korianderlevéllel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szerintem ezt a levest majd kicsit más formában elkészítem hidegen is. Ezt az adagot is ettük pár napig, összesen kb. 10 tányérra volt elég. A CH-tartalom összesen kb. 100g, azaz 10g CH/tányér.

Pikáns répakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
tócsni
tócsni

A nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom. A burgonyát a levétől kinyomkodom hozzáadom a zú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogi
Túrós pogi

folyós a tészta mehet zabliszt vizes kézzel formázzuk 200 fokon 10-15 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kínai gombás hús
Kínai gombás hús

A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk és tepsibe rakjuk. A hagymát zsiron megpíritjuk. Beletesszük a májat és fehéredésig sütjük. Ezt rátesszük a húsra, megszórjuk gombával, bőven res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sültparadicsomos krémleves
Sültparadicsomos krémleves

A paradicsomokat kisebb cikkekre vágjuk fel, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a kakukkfüvet, és sózzuk meg ízlésünknek me...

Elkészítési idő: 25 per
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk