menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás túrótorta


Írta:

Elk. idő: 30 perc.
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg túró
10 evőkanál porcukor
8 dl habtejszín
3 nagy marék friss málna
2 citrom
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag zselatin

Elkészítés:


A túrót törd át egy szitán egy alkalmas edénybe, majd add hozzá a por- és a vaníliás cukrot is, szintén átszitálva. A málnákat mosd át jó alaposan, és darabold őket felekbe, negyedekbe, majd add a túróhoz. A citromot is jó alaposan tisztítsd meg, majd reszeld a többiekhez.
A tejszínt verd fel, a zselatint oldd fel két deci vízben, majd add a tejszínhez, és így együtt keverd a túróhoz, pár gyors mozdulattal. Egy kapcsos tortaformában egyengesd el a masszát, majd mehet a hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


A massza alá tehetsz babapiskótát vagy olvasztott vajjal elkevert darált kekszet, így talán még jobb lesz a végeredmény.

Málnás túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokoládékrémes fa törzs torta.
Csokoládékrémes fa törzs torta.

6 tojássárgáját 15dkg cukorral alaposan kikeverjük. Lassan 5 kanál vizet is hozzáadunk .15 dkg lisztet a tojások habjával (amiben 1 kanál víz van) váltakozva adjuk hozzá.Kisütjük m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Csokitorta egyszerűen
Csokitorta egyszerűen

1. A tésztához való tojás fehérjéjét kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral, majd a sárgáját világosra keverjük a maradék cukorral és a többi hozzávalóval. Egy spakulával nagy moz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Mogyorókrémes pite
Mogyorókrémes pite

Az alaphoz a mandulát összegyúrjuk a mogyoróval, az édesítővel és a kókuszolajjal. 20 centis pitetálba (nem kell kiolajozni előtte, mert a tészta elég zsiradékot tartalmaz, ahhoz,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínhabos zselés gymölcstorta
Tejszínhabos zselés gymölcstorta

A zselé készítése: A hideg gyümölcslébe beáztatjuk a zselatint, felfőzzük, és ha sima kihűtjük. A krém készítése: A tejszínt kemény habbá verjük, megcukrozzuk, beleöntünk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk