Krém:
• 2 dl tejszín • 15 dkg tejcsokoládé • 20 dk 70%-os étcsokoládé
• 72 g konyak • konyakba áztatott meggy ízlés szerint
• Bevonáshoz:
• 30 dkg 70%-os étcsokoládé (használhatsz tej- vagy fehércsokit is, de a mennyiségre ügyelj)
• 30 dkg fehér csokoládé (használhatsz színes csokipasztillát is a díszítéshez)
A tejszínt kíméletesen felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel, nehogy leégjen. Ha felforrt, ráöntjük a tej- és az étcsokoládé keverékére, és egyneműre keverjük.
Hozzáöntjük a 72 g konyakot, és a majdnem pépesre aprított konyakos meggyet. Az így elkészült krémet 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap a csokoládékrémet habzsákba töltjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomkodunk belőle. Majd újra hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjenek.
A hűtőből kivéve, kézzel szabályos pralinégolyócskákat formázunk a csokoládé kupacokból.
A 30dkg étcsokoládé 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha már folyós, hozzákeverjük az egészben maradt 1/3-ot is, amíg el nem olvad az is. Ezzel jól összecsokizzuk a kezünket, a pralinégolyókat pedig egyenként megforgatva a tenyerünkben, bevonjuk a csokiréteggel vékonyan. Majd újra mehet a hűtőszekrénybe.
Közben a fehér csokoládé 2/3-át is felolvasztjuk vízgőz fölött, majd a maradék 1/3-ot hozzákeverve összeolvasztjuk őket.
A megdermedt trüffel golyókat, ezúttal merítő villa segítségével belemártjuk az olvasztott csokoládéba, majd sütőpapíron hagyjuk megkeményedni. Hűtőszekrénybe tesszük.
Pár perc után kivesszük és jöhet a spínelés: egy celofán zacskóba tesszük az olvasztott fehér csokoládét és vékony csíkokat rajzolunk a pralinékra.
Utolsó lépésként bonbon formába fehér csokoládét töltünk a forma feléig és erre ültetjük rá a pralinégolyókat úgy, hogy kinyomja maga alól a fehér csokoládét. 10-15 percre mehet a hűtőszekrénybe és egyszerűen kifordítjuk a formából.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a gáztepsit sütőpapírral bevonjuk. A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral. A sár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesVégül 6 tojásfehérjét és (a túró hozzáadása miatt) 25 dkg porcukrot vertem kemény habbá, amihez hozzáadtam a fél kg málna püréjét. Belekevertem az áttört (50 dkg) túrót és kb. 1 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyeket locsoljuk meg rummal. A sütőt melegítsük elő 150 ºC-ra. ♥ Készítünk egy piskótakorongot a hozzávalókból a következő módon: A lisztbe célszerű belekeverni a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes