menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes Gyöngypraliné:Szamos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Krém:
• 2 dl tejszín • 15 dkg tejcsokoládé • 20 dk 70%-os étcsokoládé
• 72 g konyak • konyakba áztatott meggy ízlés szerint

• Bevonáshoz:
• 30 dkg 70%-os étcsokoládé (használhatsz tej- vagy fehércsokit is, de a mennyiségre ügyelj)
• 30 dkg fehér csokoládé (használhatsz színes csokipasztillát is a díszítéshez)

Elkészítés:


A tejszínt kíméletesen felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel, nehogy leégjen. Ha felforrt, ráöntjük a tej- és az étcsokoládé keverékére, és egyneműre keverjük.
Hozzáöntjük a 72 g konyakot, és a majdnem pépesre aprított konyakos meggyet. Az így elkészült krémet 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap a csokoládékrémet habzsákba töltjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomkodunk belőle. Majd újra hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjenek.
A hűtőből kivéve, kézzel szabályos pralinégolyócskákat formázunk a csokoládé kupacokból.
A 30dkg étcsokoládé 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha már folyós, hozzákeverjük az egészben maradt 1/3-ot is, amíg el nem olvad az is. Ezzel jól összecsokizzuk a kezünket, a pralinégolyókat pedig egyenként megforgatva a tenyerünkben, bevonjuk a csokiréteggel vékonyan. Majd újra mehet a hűtőszekrénybe.
Közben a fehér csokoládé 2/3-át is felolvasztjuk vízgőz fölött, majd a maradék 1/3-ot hozzákeverve összeolvasztjuk őket.
A megdermedt trüffel golyókat, ezúttal merítő villa segítségével belemártjuk az olvasztott csokoládéba, majd sütőpapíron hagyjuk megkeményedni. Hűtőszekrénybe tesszük.
Pár perc után kivesszük és jöhet a spínelés: egy celofán zacskóba tesszük az olvasztott fehér csokoládét és vékony csíkokat rajzolunk a pralinékra.
Utolsó lépésként bonbon formába fehér csokoládét töltünk a forma feléig és erre ültetjük rá a pralinégolyókat úgy, hogy kinyomja maga alól a fehér csokoládét. 10-15 percre mehet a hűtőszekrénybe és egyszerűen kifordítjuk a formából.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: borsági
Fondant
Fondant

Kivajazom az edényt, belemér marshmallow mikroba átkevergetve nem kell sok idő, folyós legyen keverhető beleteszem vanília. Citromlé, só majd adagolom a porcukrot, amit előtte áts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puncstorta (sokadik )
Puncstorta (sokadik )

Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sacher torta
Sacher torta

A vajat elkezdjük kihabosítani, közben pedig gőz fölött felolvasztjuk a csokit. Fontos, hogy magas kakaótartalmú, finom csokit használjunk Ha felolvadt, hozzáadjuk a vajhoz, és tov...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Házikrémes torta
Házikrémes torta

3 tojásból készítettem piskótát. Krém:házikrémes alapot kevertem ki 8dl tejjel. Ezt kentem a piskótára,majd 5dl Meggle cukrászhabot vertem fel a krém tetejére. A torta tetejére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk