Piskóta lapok hozzávalói: 12 tojás, 24 dkg porcukor, 24 dkg finom liszt, pici sütőpor.
2 keverést csinálok: 6 tojásból, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, pici sütőpor, ez hagyományos piskóta tészta alap elkészítése.
Egy tálba teszek 30 dkg teavajat s 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral mixerrel habosra keverem.
Csokis krém: 7 egész tojás, 25 dkg kr.cukor, 30 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor
Csokis krém: 7 egész tojás, 25 dkg kr.cukor, 30 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor
Egy tálba teszek 30 dkg teavajat s 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral mixerrel habosra keverem.
Az első lépés, hogy tekercses sütőpapírból hajtogatok 8 lapot úgy hogy a 26 cm-s tortasütőmet rá tudjam tenni, majd ceruzával megjelölöm s kinyírom egyszerre a 8 kerek papírt amin a lapokat fogom egyenként Piskóta lapok hozzávalói: 12 tojás, 24 dkg porcukor, 24 dkg finom liszt, pici sütőpor.
2 keverést csinálok: 6 tojásból, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, pici sütőpor, ez hagyományos piskóta tészta alap elkészítése. A tepsikre teszek a kinyírt sütőpapírból és a masszát elosztom 4 fele lehetőleg szépen egyformán elosztva és elsimítva. Egyenként sütöm előmelegített sütőbe kb 10 percig 200 fokon,,,szép színe legyen, vigyázni kell hogy ne süssük barnára mert vékony lapokat kapunk. Még langyosan leszedem róluk a sütőpapírt. 2X ismétlem, így lesz meg a 8 lap. A legszebb lapot félre teszem amire megy a pirított cukor s az megy a torta tetejére.
A pirított cukrot el lehet készíteni mert annak is kikell hűlni. 18 dkg kr.cukrot bele teszek egy kisebb lábosba és állandóan keverem közepes tűznél, mikor elolvadt teszek bele 1 KK teavajat és 5 csepp ecetet, át keverem s öntöm a lapra, simítom késsel s egy hosszú kés felső felét át húzok
vajkockán s máris bejelölöm a pir.cukron a csíkokat, ügyesen kell vele dolgozni mert a pirított cukor gyorsan köt.
sütni. Ez a dobos torta 8 lapból áll. Kell még hozzá 3-4 tepsiCsokis krém: 7 egész tojás, 25 dkg kr.cukor, 30 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor
Gőzfürdőn állandó keveréssel megfőzöm a tojásokat a cukorral, kb 10 percig, amikor olyan meleg hogy az ujjad nem bírja bele rakom a főző csokit és az átszitált kakaóport, keverem míg elolvad és beürüsödik az egész, majd lehűtöm a csoki krémetAmikor már szép sima rakom hozzá a kihűlt csoki krémet s jól összekeverem mixerrel. A krémből hagyok a torta oldalára és a díszítésre, A torta lapokat megtöltöm lehetőleg egyformán a csoki krémmel s a tetejére elhelyezem a pirított cukros lapot. A torta oldalát körbe kenem krémmel s izlés szerint díszítem.
Ez a dobos torta 8 lapból áll s kb 3 kiló. Ha kisebbet sütök ugyanígy készítem csak a hozzávalók
1/3-val kevesebbet használok, így 6 lap lesz és kb 2,1kiló a torta.
Egy picit macerásnak tűnik, próbáltam aprólékosan leírni,,,de megéri sütni mert isteni finom s nem túl vajas s nem is túl édes!
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A sárgáját az eritrittel és a kókuszzsírral felverjük, beleöntjük a túrót, a joghurtokat, a zabpelyhet, a citromlevet és héjat. Robo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó és középső lapra körbe, csíkonként váltakozva habzsákból rányomjuk a meggyes krémet és a tejszínhabot. A tejszínből annyit hagyjunk, hogy jusson...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos módon, piskóta karikát készítünk, amibe reszelünk egy kevés citromhéjat. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint vaníliás cukrot. Keveset kiveszünk be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű