Piskóta lapok hozzávalói: 12 tojás, 24 dkg porcukor, 24 dkg finom liszt, pici sütőpor.
2 keverést csinálok: 6 tojásból, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, pici sütőpor, ez hagyományos piskóta tészta alap elkészítése.
Egy tálba teszek 30 dkg teavajat s 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral mixerrel habosra keverem.
Csokis krém: 7 egész tojás, 25 dkg kr.cukor, 30 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor
Csokis krém: 7 egész tojás, 25 dkg kr.cukor, 30 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor
Egy tálba teszek 30 dkg teavajat s 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral mixerrel habosra keverem.
Az első lépés, hogy tekercses sütőpapírból hajtogatok 8 lapot úgy hogy a 26 cm-s tortasütőmet rá tudjam tenni, majd ceruzával megjelölöm s kinyírom egyszerre a 8 kerek papírt amin a lapokat fogom egyenként Piskóta lapok hozzávalói: 12 tojás, 24 dkg porcukor, 24 dkg finom liszt, pici sütőpor.
2 keverést csinálok: 6 tojásból, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, pici sütőpor, ez hagyományos piskóta tészta alap elkészítése. A tepsikre teszek a kinyírt sütőpapírból és a masszát elosztom 4 fele lehetőleg szépen egyformán elosztva és elsimítva. Egyenként sütöm előmelegített sütőbe kb 10 percig 200 fokon,,,szép színe legyen, vigyázni kell hogy ne süssük barnára mert vékony lapokat kapunk. Még langyosan leszedem róluk a sütőpapírt. 2X ismétlem, így lesz meg a 8 lap. A legszebb lapot félre teszem amire megy a pirított cukor s az megy a torta tetejére.
A pirított cukrot el lehet készíteni mert annak is kikell hűlni. 18 dkg kr.cukrot bele teszek egy kisebb lábosba és állandóan keverem közepes tűznél, mikor elolvadt teszek bele 1 KK teavajat és 5 csepp ecetet, át keverem s öntöm a lapra, simítom késsel s egy hosszú kés felső felét át húzok
vajkockán s máris bejelölöm a pir.cukron a csíkokat, ügyesen kell vele dolgozni mert a pirított cukor gyorsan köt.
sütni. Ez a dobos torta 8 lapból áll. Kell még hozzá 3-4 tepsiCsokis krém: 7 egész tojás, 25 dkg kr.cukor, 30 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor
Gőzfürdőn állandó keveréssel megfőzöm a tojásokat a cukorral, kb 10 percig, amikor olyan meleg hogy az ujjad nem bírja bele rakom a főző csokit és az átszitált kakaóport, keverem míg elolvad és beürüsödik az egész, majd lehűtöm a csoki krémetAmikor már szép sima rakom hozzá a kihűlt csoki krémet s jól összekeverem mixerrel. A krémből hagyok a torta oldalára és a díszítésre, A torta lapokat megtöltöm lehetőleg egyformán a csoki krémmel s a tetejére elhelyezem a pirított cukros lapot. A torta oldalát körbe kenem krémmel s izlés szerint díszítem.
Ez a dobos torta 8 lapból áll s kb 3 kiló. Ha kisebbet sütök ugyanígy készítem csak a hozzávalók
1/3-val kevesebbet használok, így 6 lap lesz és kb 2,1kiló a torta.
Egy picit macerásnak tűnik, próbáltam aprólékosan leírni,,,de megéri sütni mert isteni finom s nem túl vajas s nem is túl édes!
Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk. Lecsöpögtetjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. tejszínt felverni 2. tejföl, citromlé, citromhéj, porcukor elkeverni, majd a tejszínhez keverni 3. babapiskóta bemártása a szörpbe 4. belehelyezzük egy sorban egy kisebb tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás fehérjét pici sóval felverem kemény habnak, sárgáját a cukorral, vízel kikevertetem majd hozzá szitálom a lisztet, sütőport és a diót.Összekeverem majd lazán hozzáadom a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMálnazselé Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz