Piskóta lapok hozzávalói: 12 tojás, 24 dkg porcukor, 24 dkg finom liszt, pici sütőpor.
2 keverést csinálok: 6 tojásból, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, pici sütőpor, ez hagyományos piskóta tészta alap elkészítése.
Egy tálba teszek 30 dkg teavajat s 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral mixerrel habosra keverem.
Csokis krém: 7 egész tojás, 25 dkg kr.cukor, 30 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor
Csokis krém: 7 egész tojás, 25 dkg kr.cukor, 30 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor
Egy tálba teszek 30 dkg teavajat s 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral mixerrel habosra keverem.
Az első lépés, hogy tekercses sütőpapírból hajtogatok 8 lapot úgy hogy a 26 cm-s tortasütőmet rá tudjam tenni, majd ceruzával megjelölöm s kinyírom egyszerre a 8 kerek papírt amin a lapokat fogom egyenként Piskóta lapok hozzávalói: 12 tojás, 24 dkg porcukor, 24 dkg finom liszt, pici sütőpor.
2 keverést csinálok: 6 tojásból, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, pici sütőpor, ez hagyományos piskóta tészta alap elkészítése. A tepsikre teszek a kinyírt sütőpapírból és a masszát elosztom 4 fele lehetőleg szépen egyformán elosztva és elsimítva. Egyenként sütöm előmelegített sütőbe kb 10 percig 200 fokon,,,szép színe legyen, vigyázni kell hogy ne süssük barnára mert vékony lapokat kapunk. Még langyosan leszedem róluk a sütőpapírt. 2X ismétlem, így lesz meg a 8 lap. A legszebb lapot félre teszem amire megy a pirított cukor s az megy a torta tetejére.
A pirított cukrot el lehet készíteni mert annak is kikell hűlni. 18 dkg kr.cukrot bele teszek egy kisebb lábosba és állandóan keverem közepes tűznél, mikor elolvadt teszek bele 1 KK teavajat és 5 csepp ecetet, át keverem s öntöm a lapra, simítom késsel s egy hosszú kés felső felét át húzok
vajkockán s máris bejelölöm a pir.cukron a csíkokat, ügyesen kell vele dolgozni mert a pirított cukor gyorsan köt.
sütni. Ez a dobos torta 8 lapból áll. Kell még hozzá 3-4 tepsiCsokis krém: 7 egész tojás, 25 dkg kr.cukor, 30 dkg főző csoki, 5 dkg kakaópor
Gőzfürdőn állandó keveréssel megfőzöm a tojásokat a cukorral, kb 10 percig, amikor olyan meleg hogy az ujjad nem bírja bele rakom a főző csokit és az átszitált kakaóport, keverem míg elolvad és beürüsödik az egész, majd lehűtöm a csoki krémetAmikor már szép sima rakom hozzá a kihűlt csoki krémet s jól összekeverem mixerrel. A krémből hagyok a torta oldalára és a díszítésre, A torta lapokat megtöltöm lehetőleg egyformán a csoki krémmel s a tetejére elhelyezem a pirított cukros lapot. A torta oldalát körbe kenem krémmel s izlés szerint díszítem.
Ez a dobos torta 8 lapból áll s kb 3 kiló. Ha kisebbet sütök ugyanígy készítem csak a hozzávalók
1/3-val kevesebbet használok, így 6 lap lesz és kb 2,1kiló a torta.
Egy picit macerásnak tűnik, próbáltam aprólékosan leírni,,,de megéri sütni mert isteni finom s nem túl vajas s nem is túl édes!
8 minitorta készül, forma hiányában, 20-22 centis tortaforma is jó A zabkekszet morzsoljuk össze, majd keverjük alaposan össze a felolvasztott, meleg vajjal. Egy tálcára tegyünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt. A krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeírás: Az arányok most nem patika pontosságúak, egyszerűen azért, mert nem volt időm méricskélni, de nem tolok ki Veletek, 90% - ban valós adatok szerepelnek a receptben. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű