10 csirkeszárny
2 evőkanál liszt
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanálnyi fokhagymapor
őrölt bors
őrölt csili (ízlés szerinti mennyiség)
olívaolaj
só
A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a szárnyakat a panírba. Azért nincs szükség tojásra, mert ha beolajozzuk a húst akkor megtapad rajta a panír. Kivajazott sütőbe tesszük a szárnyakat és átkenjük olívaolajjal a tetejüket, majd 25-30 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Villával összetörjük a fetát, és kikeverjük a bazsalikommal, a fokhagymával, valamint kevés borssal. A 2 csirkemellből 8 nagyobb, vékony szeletet vágunk, ezeket kiklopfoljuk, sózz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat ferdén bevágjuk,úgy hogy ne szakadjon ki. Valójában zsebeket készítünk a fűszervajnak.besózzuk,borsozzuk,és félretesszük. A fűszervajhoz aprítjuk a medvehagymát jó apr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesPirítsuk le olajon a finomra vágott hagymát, s ha már aranylik, dobjuk rá a felkockázott paprikát és paradicsomot - e kettő egyébként akár ki is hagyhatjuk. Húzzuk le a tűzről a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket összekeverem a pirospaprika kivételével, és ezzel fűszerezem a húst. A csirkemellet előkészítem: csíkokra vágom (egyben is lehet hagyni), fűszerezem és betekerem a sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű