4 ek. olívaolaj
2 ek. fehér borecet
1 ek. méz
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 ek. harissa paszta vagy erőspaprika krém
1/2 ek. szegfűbors
500g csirkemell
1 hámozatlan mandarin, felkarikázva
só és fekete bors ízlés szerint
1 nagy marék frissen összevágott mentalevél
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Az olajat, ecetet, paprikakrémet és szegfűborsot keverd össze egy kis tálban. Az így kapott szószt öntsd egy zacskóba, majd a csirkemellet alaposan forgasd bele, és szobahőmérsékleten hagyd állni 30-60 percig, vagy marináld egy éjszakán át a hűtőben.
Az alaposan bepácolt csirkét tedd egy tepsibe úgy, hogy alá és fölé is narancskarikákat teszel. Süsd úgy 30 percig, amíg a hús megpuhul, és a teteje fényesen csillogni kezd.
Vedd ki a sütőből, majd szórd meg sóval, borssal és mentával.
Sós vízben megfőzzük a májat a szívvel együtt, a tojást szintén, majd mindkettőt apróra vágjuk, vagy ledaráljuk (mi jobban szeretjük darabosan, így csak aprítjuk). Tálba tesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A hagymát nagyon finomra vágjuk. --A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk. Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig keverget...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA reszelt sajthoz adom a nagyon apróra vágott – vagy darált – csirkemellet, a lisztet, a tojást, a petrezselyemzöldet, borsot, ha szükséges sózom, de nekem általában elég szokott l...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval. 2. A 4 ek vajat egy tálkában megolvasztjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, a rozmari...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű