Ttöltelékhez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 ek zabpehely
1 tk. vanília kivonat vagy 1 tk. Vanilla Sweet
édesítő, ízlés szerint
Tésztához:
30 dkg Norbi-liszt
10 dkg vaj
1 tojás
1 cs. sütőpor
3 ek. xilit vagy más édesítő, pl Zéró Calories
3 ek . tejföl
kb. 1/2 dl tej
1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze alaposan, majd pihentesd a hűtőben fél órát.
2. Közben készítsd el a tölteléket
3. Válaszd ketté a tésztát. Nyújtsd ki az egyik felét, és tedd kb. 20x20 cm-es kivajazott tepsibe.
4. Tedd rá a tölteléket, majd jöhet a tészta másik fele.
5. A tetejét szurkáld meg villával, kend meg tojásfehérjével.
6. Süsd 170 fokon kb. 30 percig. Miután elkészült, hagyd kihűlni, csak ez után szeleteld!
A tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe rakjuk a tojássárgájákat, a puha vajat, beleöntjük az élesztős tejet és simára gyúrjuk a tésztát. Kinyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a kókuszreszeléket és a lisztet. Kivajazott,lisztezett tepsibe tűpróbáig sütöm. A krémhez a tojások sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk. 6 lapot sütünk tepsi hátán. Megfőzzük a krémhez valókat, majd melegen belekeverjük a margarint. Ezzel töltjük a lapokat. Tetejére porcukor.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű