Almás-mákos “kétperces”
Hozzávalók :
1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma
Elkészítés :
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk.
Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele.
A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.
Vaníliasodót kínáljunk mellé, jól fog neki állni.
A fenti mennyiség a 24 cm-es tortaformába lesz jó.
De bátran süthetitek más formában is.
Először a főzött krémet készítsük el, mert mielőtt a kekszes tésztára kennénk teljesen ki kell hűteni. A lisztet keverjük egy kevés tejjel simára, csomómentesre, majd keverjük hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt egy tapadásmentes lábasba tettem, felforrósítottam és beletördeltem a csokoládét. Amikor a csoki elolvadt levettem a tűztől, belekevertem az édesítőt és a narancs resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket, kókuszlisztet, a kókusztejszínt, olajat és az eritritet egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Kisebb tallérokat (b. 5-6 centi átmérőjű) formáztam belőle és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak. Vig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű