Almás-mákos “kétperces”
Hozzávalók :
1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma
Elkészítés :
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk.
Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele.
A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.
Vaníliasodót kínáljunk mellé, jól fog neki állni.
A fenti mennyiség a 24 cm-es tortaformába lesz jó.
De bátran süthetitek más formában is.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, a tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét. A tojássárg...
Elkészítési idő:Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, margarin, tojássárgája, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj, tejföl, majd pihentetjük egy órát. A tészta pihentetése...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc180 fokon kb 25 percig
Elkészítési idő:A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöl...
Elkészítési idő: