A tésztához
30 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
2 dl tej (langyos, szükség szerint)
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
1 csipet só
10 dkg vaj (puha)
1 db tojás
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
A töltelékhez
30 dkg dió (darált)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
250 g meggylekvár
A diót keverjük el a porcukorral és vaníliás cukorral.
Az élesztőt 2 teáskanál cukorban és kevés langyos tejben futassuk fel, majd adjuk a tészta többi összetevőjéhez, és gyúrjunk sima egynemű tésztát, takarjuk le, és meleg helyen legalább egy-másfél óra alatt kelesszük meg.
Kelés után a tésztát ne gyúrjuk át még egyszer, csak nyújtsuk ki kb. 1,5 ujjnyi vastagra.
A tészta felét kenjük le lekvárral, majd a másik felét borítsuk rá.
Pogácsaszaggatóval kisebb köröket szaggassunk, forgassuk bele őket a vajba, majd a dióba, és tegyük őket szorosan egy szív alakú kivajazott formába, a maradék diót szórjuk a tetejére, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.
Frissen felülmúlhatatlan...
Újabb zabpelyhes keksz, mert szeretjük. :) Igazából mindig az kerül bele, olyan ízesítést kap a keksz ami éppen van itthon. Most ez a kakaós zabkeksz sült ki, nem az a ropogós faj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűValamennyi hozzávalóját összekeverjük. Habszifonba tesszük és 2 patront engedünk bele (eggyel folyós marad). Azonnal fogyasztható
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbarna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegtetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (1 decivel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a 3 deci tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk)...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű