Tészta:
- 8 ek. rizsliszt,
- 8 ek. kristálycukor,
- 8 tojás fehérje,
- 1/2 cs. sütőpor.
Krém:
- 25 dkg margarin,
- 20 dkg cukor,
- 8 dl tej,
- 1 ek. rizsliszt,
- 2 vaníliás pudingpor,
- 8 tojás sárgája.
Teteje:
- 1/2 l hulala habtejszín
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sütőporos rizslisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe megsütjük.
A tojássárgából, pudingporból, rizslisztből, tejből sűrű krémet főzünk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd ha kihűlt krémmel simára keverjük. Ezt a krémet kenjük a kihűlt tésztára, majd a tetejére 1 fél literes hulala tejszínt teszünk, amit jó keményre verünk föl.
elkészítés A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A darált kekszet összegyúrom a cukorral,margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival,hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe vagy tortasütőbe nyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként hozzáadjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: szitáljuk át a lisztet egy mélyebb tálba, keverjük bele a sót és a sütőport, a hideg vajat tegyük bele a lisztbe és dörzsöljük jól el úgy, hogy egy morzsás té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű