-50 dkg liszt
-30 dkg margarin
-1 db tojás
-2 db tojássárgája
-20 dkg darált dió
-20 dkg porcukor
-1 cs sütőpor
-fél citrom reszelt héja
A forgatáshoz:
-porcukor
-1 cs. vaniliáscukor
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk ( egy lágy tésztát kapunk ) osszuk el kétfelé, és 30 percre tegyük a hűtőbe. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra ( kb. mint a linzert ), egy 8 cm átmérőjű fánk vagy pogácsa szaggatóval szaggassunk belőle köröket, tetszés szerint töltsük meg, és tekerjük kifli alakra. Amíg a tészta egyik felével dolgozunk, addig a másik felét hagyjuk a hűtőben. Én most sütésálló lekvárral, és rummal kikevert gesztenye masszával töltöttem. Mindkettőt jól kikevertem, így habzsákból rá tudtam nyomni a tésztára.
Előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon fontos az előmelegített sütő, mert különben a margarin miatt könnyen lelapulhat a kifli.
a töltelékhez: 1 kis üveg (370 ml) meggydzsem 10 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor 20 dkg darált mák 14 dkg finomliszt 1/2 csomag sütőpor 2 tojásfehérje 2 dl tej a mázhoz:...
Elkészítési idő:1. A tojásokat üsd bele egy nagy tálba, majd add hozzá a tejet, az olajat és a sót. 2. Keverd össze a szilárd hozzávalókkal. A massza még nehézkes és tömör lesz, de így nem keletk...
Elkészítési idő:A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Sütőpapírral kib...
Elkészítési idő: