-50 dkg liszt
-30 dkg margarin
-1 db tojás
-2 db tojássárgája
-20 dkg darált dió
-20 dkg porcukor
-1 cs sütőpor
-fél citrom reszelt héja
A forgatáshoz:
-porcukor
-1 cs. vaniliáscukor
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk ( egy lágy tésztát kapunk ) osszuk el kétfelé, és 30 percre tegyük a hűtőbe. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra ( kb. mint a linzert ), egy 8 cm átmérőjű fánk vagy pogácsa szaggatóval szaggassunk belőle köröket, tetszés szerint töltsük meg, és tekerjük kifli alakra. Amíg a tészta egyik felével dolgozunk, addig a másik felét hagyjuk a hűtőben. Én most sütésálló lekvárral, és rummal kikevert gesztenye masszával töltöttem. Mindkettőt jól kikevertem, így habzsákból rá tudtam nyomni a tésztára.
Előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon fontos az előmelegített sütő, mert különben a margarin miatt könnyen lelapulhat a kifli.
Mindent fakanállal összekeverni, mehet a sütőbe. 200 fokon 15 perc.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit kimérjük, és fakanállal összekeverjük. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleszedjük a tésztát. 25-30 perc al...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1 Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a kétféle cukrot, tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, kevés s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés egész tojást vagy egy egész tojást és 2 fehérjét kikeverünk egy púpos evőkanál kókuszliszttel, édesítővel, fahéjjal, esetleg kakaóporral, egy pici csipet szódabikarbón...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű