4 tojás (3-t szétválasztunk, 1-t egészben hagyunk )
5 ek cukor
5 ek liszt
2 ek margarin
1 fél citrom héja
vanilia, 1 sütőpor
fél kiló alma
fahéj, porcukor
mehámozzuk az almákat, kettévágjuk, kiszedjük a magházat
3 tojás sárgáját és 1 teljes tojást a cukorral jó habosra kikavarunk
hozzáadjuk a margarint, vaníliát és fél citrom reszelt héját, a sütőport
együtt kavarjuk néhány másodpercig
hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, kb.amennyit felvesz, ne legyen kemény
a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a többihez
a tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, rászórunk kevés fahéjas cukrot
ráhelyezzük az almákat, majd ráöntjük a tortaalapot
3o-35 percre sütőbe (18o fok) tesszük
miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd felfordítva tányérra tesszük, az almák felül legyenek, megszórjuk porcukorral vagy tejszíhabot teszünk rá
A lisztet összekeverni a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután hozzáadni a margarint (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos hozzákeverni a darált di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott sütőformába öntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe rakjuk. Enyhén belisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű