Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Almatorta (erdélyi recept)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás (3-t szétválasztunk, 1-t egészben hagyunk )
5 ek cukor
5 ek liszt
2 ek margarin
1 fél citrom héja
vanilia, 1 sütőpor
fél kiló alma
fahéj, porcukor

Elkészítés:


mehámozzuk az almákat, kettévágjuk, kiszedjük a magházat
3 tojás sárgáját és 1 teljes tojást a cukorral jó habosra kikavarunk
hozzáadjuk a margarint, vaníliát és fél citrom reszelt héját, a sütőport
együtt kavarjuk néhány másodpercig
hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, kb.amennyit felvesz, ne legyen kemény
a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a többihez
a tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, rászórunk kevés fahéjas cukrot
ráhelyezzük az almákat, majd ráöntjük a tortaalapot
3o-35 percre sütőbe (18o fok) tesszük
miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd felfordítva tányérra tesszük, az almák felül legyenek, megszórjuk porcukorral vagy tejszíhabot teszünk rá

Almatorta (erdélyi recept)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta
Palacsinta

Összeturmixoljuk. Nagyon kevés zsíron kisütjük. 4-5 palacsinta lesz belőle.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fitness almás-mákos
Fitness almás-mákos

Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert. Ledaráljuk a má...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargabéles
Vargabéles

A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! A túrót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tímea
Francia flan
Francia flan

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortalapot egy tűzálló tálba vagy serpenyőbe helyezzük. A tejet fele cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával egy nyeles lábosban forraljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk