4 tojás (3-t szétválasztunk, 1-t egészben hagyunk )
5 ek cukor
5 ek liszt
2 ek margarin
1 fél citrom héja
vanilia, 1 sütőpor
fél kiló alma
fahéj, porcukor
mehámozzuk az almákat, kettévágjuk, kiszedjük a magházat
3 tojás sárgáját és 1 teljes tojást a cukorral jó habosra kikavarunk
hozzáadjuk a margarint, vaníliát és fél citrom reszelt héját, a sütőport
együtt kavarjuk néhány másodpercig
hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, kb.amennyit felvesz, ne legyen kemény
a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a többihez
a tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, rászórunk kevés fahéjas cukrot
ráhelyezzük az almákat, majd ráöntjük a tortaalapot
3o-35 percre sütőbe (18o fok) tesszük
miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd felfordítva tányérra tesszük, az almák felül legyenek, megszórjuk porcukorral vagy tejszíhabot teszünk rá
A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy...
Elkészítési idő:A vajat kikeverem a cukorral, majd bele a tojássárgája, citromlé+héj, só, majd hozzászitálom a lisztet. Összedolgozom, majd tegyük a hűtőbe, 1/2 órára minimum. Melegítsük elő a sü...
Elkészítési idő: 1,5 óra2-3 egész tojást felverek fél kk. mézzel és leheletnyi fahéjjal, miközben a kókuszzsír már serceg a serpenyőben. Megfelelő időben belezuttyantom, szépen elterítem és keverés nélkül...
Elkészítési idő: