menu

Családireceptkönyv.hu

Darálós keksz


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 25 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 75 dkg liszt,
- 25 dkg cukor,
- 20 dkg vaj,
- 4 db tojás,
- 1 dl olaj,
- 1 cs. sütőpor,
- 1 ek. tejföl,
- 1 citrom leve és héja,
- 1 tk. ecet,
- 1 tk. szódabikarbóna,
A kakaós változathoz:
- 1 ek. natúr kakaó, a fele tésztába,
A mártogatáshoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg étcsokoládé,

Elkészítés:


A lisztet alaposan elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, az olajat, a tojásokat és a tejfölt. Egy citrom reszelt héjával és kifacsart levével ízesítjük. Mielőtt a tészta teljesen összeáll, a szódabikarbónát megfuttatjuk az ecetben, és ezt is a többi hozzávalóhoz öntjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd hűtőben pihentetjük néhány órát.
Ehhez a kekszhez szükségünk lesz egy húsdarálóra és az ahhoz kapható kekszkészítő előlapra. Könnyen beszerezhető, ha a nagymamától nem maradt volna ránk.
A pihentetés után elővesszük a tésztát, majd a daráló segítségével kekszeket készítünk belőle. A kezünket tegyük a daráló kimeneti nyílása alá, és darálás közben óvatosan addig húzzuk a tenyerünkre érkező formázott tésztát, amíg az el nem éri a kívánt hosszúságot. Ekkor vágjuk el, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Lehetnek kis hernyócskák is, de karikába hajlítva még szebbek. 180° C-on kb. 10-15 perc alatt addig süssük, amíg éppen egy kicsit megpirul. Még forrón forgassuk a vaníliás porcukorba.

Trükkök, tippek, praktikák:


Decemberben aprósütiket sütök. Azért jó, mert sokáig elállnak, már korán megsüthetőek. Egyik kedvencem a darálós keksz, csokis, citromos, és mára már leginkább a kókuszos.

Darálós keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Drazsé szelet
Pudingos - Drazsé szelet

1. A tojássárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. 2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a sárgájához adom. 3. A lisztbe vegyít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Äppelpaj
Äppelpaj

Sätt ugnen på 220 °C. Skala äpplena och skär dem i skivor. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós - Rigó Jancsi
Kakaós - Rigó Jancsi

1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két vékony (egyforma méretű) piskótalapot sütünk belőle, s azokat hagyjuk kihűlni. 2. A bevonathoz való porcukrot kikeverjük a tojásfehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katka
Villámgyors mascarponés túrótorta sütés nélkül
Villámgyors mascarponés túrótorta sütés nélkül

Alap A darált kekszet a margarinnal gyúrjuk morzsalékosra, és béleljük ki vele a tortaformánkat. Ezzel meg is van az alap. Krém A túrót és a mascarponét egy tálban keverjük össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk