menu

Családireceptkönyv.hu

Baklava


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg réteslap
25 dkg mák
1 joghurt
1 joghurtos pohár olaj
2 joghurtos pohár cukor
3 nagyobb tojás
2 vaníliás cukor
1 sütőpor
Cukor sziruphoz:
1 joghurtos pohár víz
2 joghurtos pohár cukor

Elkészítés:


A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit olajjal meglocsolunk. Vékonyan megkenjük a mákos masszával. Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott. A végén kenjük meg olajjal és a kívánt nagyságra vágjuk fel a tepsiben a tésztát. Fontos ezt a műveletet a sütés előtt elvégezni, mert egyenletesen sül át, nem törjük össze a leveles tésztát, valamint könnyebben veszi fel a cukorszirupot.
A sütőben 30-35 percig sütjük. A végén a cukorszirupot, amit felolvasztottunk a tűzhelyen meglocsoljuk és hagyjuk, hogy a mákos leveles tészta felvegye a cukorszirupot.

Baklava

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar somlói
somlói

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Gyümölcsös tejes pite
Gyümölcsös tejes pite

1. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk. A piteformát kikenjük pici vajjal, majd belerakjuk a gyümölcsöket. 2. A lisztet (liszteket) összekeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes részegbarát
Krémes részegbarát

Az 5 tojást szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük....

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friuli Gubana – a magyaros olasz süti
Friuli Gubana – a magyaros olasz süti

Előző este elkészítjük a tölteléket, rumba áztatjuk a mazsolát, a narancs és a citrom reszelt héjával együtt. Késsel felaprítjuk a diót és a mogyorót, megpirítjuk a fenyőmagot, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk