30 dkg réteslap
25 dkg mák
1 joghurt
1 joghurtos pohár olaj
2 joghurtos pohár cukor
3 nagyobb tojás
2 vaníliás cukor
1 sütőpor
Cukor sziruphoz:
1 joghurtos pohár víz
2 joghurtos pohár cukor
A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit olajjal meglocsolunk. Vékonyan megkenjük a mákos masszával. Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott. A végén kenjük meg olajjal és a kívánt nagyságra vágjuk fel a tepsiben a tésztát. Fontos ezt a műveletet a sütés előtt elvégezni, mert egyenletesen sül át, nem törjük össze a leveles tésztát, valamint könnyebben veszi fel a cukorszirupot.
A sütőben 30-35 percig sütjük. A végén a cukorszirupot, amit felolvasztottunk a tűzhelyen meglocsoljuk és hagyjuk, hogy a mákos leveles tészta felvegye a cukorszirupot.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, plusz egy egész tojást, a tejet, csipet sót, 2 evőkanál cukrot. 2. Jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel habosra verjük a tojásokat a cukorral, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a vajat. A sütőport elkeverjük a lisztben, és fokozatosan a krémbe forgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent kimérek és egy késes aprítóba teszem. Addig keverem, míg egynemű masszát kapok. Felteszek olajat melegedni, előkészítem a fahéjas porcukrot. Készítek ki egy tálkába vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ganache felét hűtőbe tesszük. Pici kanállal golyókat formázunk belőle, sütőpapírra tesszük. 5 percre a mélyhűtőbe tesszük. Gömbformára gyúrjuk, belehempergetjük darabolt tortad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű