Hozzávalók: 4 tojás, 12 dkg cukor, 8 evőkanál liszt; a krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 25 dkg natúr gesztenyemassza, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 teáskanál rumesszencia, 10 g zselatin
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és hozzáadjuk a lisztet, majd könnyedén összekavarjuk. Sütőpappírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. A pudingport összekavarjuk a cukorral és felöntjük a tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük. A zselatint felöntjük 0,5 dl vízzel és duzzadni hagyjuk, majd felforrósítjuk(de nem főzzük). A gesztenyemasszából egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig villával összetörjük és a tejszínt felverjük. Az időközben kihűlt pudingba belekeverjük a zselatint meg a tejszínt és két részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumesszenciát, majd rákenjük a piskótára és befedjük a fehér krémmel. Tetejére reszeljük a félretett gesztenyét és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap szeletekre vágjuk.
A tésztákat külön-külön készítjük el a következők szerint: a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport és a pudingport, majd belekeverjük a tojásfehérjék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A túrót, a krémsajtot, a tejszínt, a cukrot, a csipet sót egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vanília-kivonatot, hozzáreszeljük a citrom héját, és elektromos habverőv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Fél órára letakarva a hűtőbe tesszük pihenni. Ha túlságosan kemény lenne, akkor a nyújtás előtt szedjük több részletre s a tenyere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA feldarabolt vajat a cukorral, a liszttel, a sóval, és a mandulával dolgozzuk össze nyújtható tésztává. Fóliába csomagolva tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű