menu

Családireceptkönyv.hu

Fekete erdő torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: ( 18 cm tortaforma)
Piskótához: 5 tojás,5 ek cukor,3 ek liszt,2 ek kakaópor,5 ek olaj, késhegynyi sütőpor,1 vaníliás cukor.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük, kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot és hozzáadjuk az 1 cs vaníliás cukrot. Belerakjuk az 5 tojás sárgáját és az olajat. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztes-kakaóporos száraz anyagot, fakanállal elkeverjük. Egy 18 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk és megsütjük 180 fokon, kb 15-20 perc alatt.Tűpróba!
Meggyes krém:
Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt kimagozva( kb 2.5-3 dl meggylé), kb 3 dl víz,2 cs vaníliás pudingpor, kb 4-5 ek cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb),1 csomag vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt levéhez ( kb 3 dl) hozzáadtam még 3 dl vizet és 2 csomag vaníliás pudingport cukorral és vaníliás cukorral, megfőztem. A végén beleraktam a kimagozott meggyet is.
A piskótát 2-be elvágtam és felvert tejszínhabbal felváltva kör alakban betöltöttem a piskótát.Az alsó lapra úgy csináltam hogy a meggyes zselé legyen kívül és utána a tejszínhab majd megint zselé,a második lapnál pedig pont fordítva.
A tetejére is raktam a zseléből és végül tejszínhabbal körbekentem az egész tortát, a tetejére is tettem.Kb fél tábla étcsokit éles késsel lefarigcsáltam és azzal szórtam be az oldalát,tetejét. A tetejére a meggy szemeket egy kis zselatinos vízbe mártottam,így szép fényes és nem folyik ki a leve.

Fekete erdő torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
SZERELEM SZIGET TORTA
SZERELEM SZIGET TORTA

a tojásokat ketté vettem és a fehérjét jó keményre felvertem 8 evőkanál cukorral,,,egyenként hozzá adtam a tojássárgákat és azzal is jól felvertem majd 8 púpos evőkanál liszttel óv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos sajttorta (Sóbors)
Mákos sajttorta (Sóbors)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Párizsi krém
Párizsi krém

A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie , ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el ) . Hozzákeverjük a kakaót . Majd amikor sima , bársonyos a krém és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenye torta sütés nélkül
Gesztenye torta sütés nélkül

A torta készítését megelőző este a mazsolát a rumba áztatjuk. Másnap kihabosítjuk a vajat, hozzákeverjük az áttört gesztenyét és a mazsolát a rummal együtt. A tortaformába rakunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk