40 dkg meggy
4 dl fehérbor
2 dl víz
8 dkg cukor
citrom héja és leve
2.5 dl tejföl
A meggyet megmossuk és kimagozzuk, a magját félretesszük. A bort 2 dl vízzel felforraljuk, beletesszük a meggymagot, és kb. 15 percig forraljuk, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a meggyet, a cukrot, a citrom levét és kis darabokra vágott héját, kis lángon összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A tejfölhöz néhány kanál forró levest öntünk, alaposan elkeverjük, majd újabb kanál levest teszünk hozzá, egészen addig, míg a tejföl a leveshez hasonló hőmérsékletű nem lesz. Ekkor hozzáöntjük a leveshez, hagyjuk kihűlni, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
A leveshez Összeturmixoljuk a feldarabolt uborkát 125 ml vízzel, a sóval, a borssal és a mézzel. Hűtőbe tesszük, és alaposan lehűtjük. A fűszeres joghurthoz Elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSorban összeturmixoljuk a hozzávalókat, először egy kevés vízzel, majd a kívánt sűrűség eléréséig hígítjuk (kb. 1/2 liter) vízzel. Kelkáposzta chipsszel tálaljuk! ;)
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKrumplis pogi: fél kiló főtt, áttört krumpli, fél kiló zsír, fél kiló liszt, ízlés szerint só. Este begyúrni, másnap nyújtani kb. 1,5 cm magasra, késsel beírdalni, kiszaggatni, lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt alaposan átmossuk és feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a megmosott fél citromot. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű