40 dkg meggy
4 dl fehérbor
2 dl víz
8 dkg cukor
citrom héja és leve
2.5 dl tejföl
A meggyet megmossuk és kimagozzuk, a magját félretesszük. A bort 2 dl vízzel felforraljuk, beletesszük a meggymagot, és kb. 15 percig forraljuk, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a meggyet, a cukrot, a citrom levét és kis darabokra vágott héját, kis lángon összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A tejfölhöz néhány kanál forró levest öntünk, alaposan elkeverjük, majd újabb kanál levest teszünk hozzá, egészen addig, míg a tejföl a leveshez hasonló hőmérsékletű nem lesz. Ekkor hozzáöntjük a leveshez, hagyjuk kihűlni, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
A fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéjat 3 dl vízben feltesszük főni. Felforraljuk és illatos, ízes fűszerkivonatot készítünk. Amikor a fűszereknek jól kifőtt az íze – a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók a tésztához: 4 db tojássárgája 10 dkg porcukor csipet só 15 dkg margarin 1 dl tej 3 dkg élesztő 50 dkg liszt a töltelékhez: 1,5 kg reszelt alma fahéj citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/meggyleves_recept
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű