menu

Családireceptkönyv.hu

Tóró kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:
A mérce 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
1 kocka szoba hőmérsékletű margarin (25 dkg)
1 csipet só
25 dkg zsíros tehéntúró
1 bögre kristálycukor (16 dkg)
2 tojás
2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
1 csomag sütőpor (12 g)
1 db citrom reszelt héja
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.Belereszeljük a citrom héját.
Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. Nálam a sütési idő kb. 50 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük.
Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tányérra.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fitt szilvás gombóc karfiolból
Fitt szilvás gombóc karfiolból

A karfiolt főzd meg előre, puhára, alaposan csepegtesd le és hagyd teljesen kihűlni, hidegre. Közben piríts le előre kb 150 gramm zabkorpát pici olajon egy serpenyőben, majd ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi fahéjas almakrémleves
Karácsonyi fahéjas almakrémleves

Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a cit...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Almaleves
Almaleves

Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Beletesszük az 1,2 L cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, valamint a citrom héjával ízesített vízbe és puhára főzzük. Hozzáadjuk a növényi te...

Elkészítési idő: gyors!
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MENTÁS SZILVALEVES
MENTÁS SZILVALEVES

A narancslevet tálba öntöttem. A tejszínt nagyon vékony sugárban kezdtem hozzáönteni, közben kézi habverővel folyamatosan kevertem, nehogy a tejszín kicsapódjon. Amikor az összes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk