3 tojásfehérje
5 g só (Himalaya só ITT!)
5 g sütőpor (sütőpor ITT!)
50 g víz (a tojások nagyságától függően, lehet hogy picit több vizet igényel a massza)
150 g túró
300 g nagyszemű zabpehely (durvára darálva) (M-es tojások esetén /90 g tojásfehérje/ elegendő 250 g durvára darált nagyszemű zabpehely!
A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
10 db-ra osztva 1 db (így mini zsemléket kapunk, oszthatjuk 6-8 nagyobb darabra is):
130 kalória
21 g ch
7,2 g fehérje
2,5 g zsír
Atészta hozzávalóit beletesszük a kenyér-sütőgépbe, a következő sorrendet betartva: Alulra kerül a joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes200fokon kb. 40 percig sütöttem. A kenyeret kivettem a szilikonformából és meg kb. 15 percig sütöttem, hogy kívül kérget kapjon. A kenyér súlya 55 dkg lett.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegjobb egyféle zöldségből készíteni. A cukkinit nagy lyukú, a többi zöldséget közepes méretű reszelőn reszeljük le. A masszát sózzuk meg és tetszőlegesen fűszerezzük*. Tegyünk bel...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: Könnyű- Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hagyjuk kihűlni. - Egy tálban összekeverjük a darált magokat, hozzáadjuk a tojást, a pirított hagymát a zsírral együtt, a s...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű