3 db padlizsán
7 gerezd fokhagyma
5 dl görög joghurt
Kb. 1-2 ek olívaolaj
1/2 db citrom
1/2 tk őrölt koriander
1/2 tk őrölt római kömény
1 csokor friss petrezselyem
Só, bors
A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 1-2 evőkanál olívaolajjal. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Miután kissé kihűlt, egy keverőtálban hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a joghurtot, citromlét, 1 csipet sót, borsot, koriandert, római köményt, aprított petrezselymet és 1 evőkanál olívaolajat. Alaposan összeforgatjuk és végül pirított pisztáciával és aprított petrezselyemmel tálaljuk.
A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő:A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk. Az olajat a citrom kicsavart,...
Elkészítési idő:Elkészítése: A szép, egészséges, nagy, paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk, és sütőben megsütjük. Többször meg kell fordítani a tepsibe, ha a bőre kissé megég...
Elkészítési idő: