Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Croasan kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
75 dkg liszt (amilyet a piskóta készítésénél használunk)
2 kávéskanál só
2 tojás
2 dl joghurt
2 dl tejben
5 dkg élesztő +1 kávéskanál cukor
25 dkg margarin
Töltelék a sóshoz:
4 virsli
kevés ketchup
mustár
Töltelék az édeshez:
bármi, ízlés szerint ( mogyorókrém, lekvár, dió, mák)

Elkészítés:


Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a tésztát összedolgozzuk.
Az összedolgozott tésztát nem kell külön keleszteni, a műveletek egymás után következnek.
8 gombócot készítünk, és nagyobb palacsinta nagyságúra nyújtjuk őket.
Ebből 7 „palacsintára” 1 fagyos margarint ráreszelünk, egymás tetejére rakjuk, legfelül az üres nyolcadikkal beborítjuk és vékonyra nyújtjuk, amennyire csak lehet (legalább 80 cm átmérőjűre), minél vékonyabb legyen.
32 felé vágjuk, átlósan (hosszú, egyenlő szárú háromszögek)
Tölteni lehet sósnak, de édesnek is.
Sós: 1 virslit 2x hosszába és egyszer keresztbe vágjuk = 8 kis darabka, ez elég 8 kiflinek, mindegyikbe egy darabkát teszünk, pici ketchupot, vagy mustárt nyomunk rá és óvatosan tekerjük fel, ügyelni, hogy ne menjen el ferdére a sodrás.
Édesen: lehet bármi: mogyorókrém, lekvár, dió, mák, ki mit szeret, de kevés tölteléket, mert kifolyik.
A tepsibe nem túl közel rakjuk egymáshoz, mert megkelnek. Nem kell külön keleszteni, csak addig amíg befejezzük a töltésüket és a tojással való lekenést. Nagy tepsibe 4x4 darabot raktam, hogy majd szépen megkeljenek a sütőben és ne ragadjanak össze.
Tetejét tojással megkenjük, sózzuk (ha sósan készítjük), szezámmaggal megszórjuk.
220 fokra előmelegítjük a sütőt, és 15 percig sütjük.
A sütés lényege, hogy felfelé emelkedjen, és nehogy kifolyjon a margarin.

Croasan kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Foszlós kifli
Foszlós kifli

A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo zsemle
Paleo zsemle

Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal! Dupla adagot készítettem, mivel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű kenyér
Egyszerű kenyér

Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, ezzel az élesztős vízzel fakanállal, mint a nokedlit, elkeverjük a lisztet. Mikor az összes liszt elkeveredett, kicsit kézzel megigazítjuk,...

Elkészítési idő: 2 ó 30 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Élesztőmentes magkenyér
Élesztőmentes magkenyér

Összedolgoztam. Kicsit pihentettem (10-15 perc). Kiborítottam, kicsit meggyúrtam és cipót formáltam belőle. Előmelegített sütőben 15 percig teljes hőfokon sütöttem, majd lentebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk