Hozzávalók:
38 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só, 33 g olaj, 90 ml tej, 90 ml langyos víz.
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor, (nekem ez Dr. Oetker) amihez kellett még 3 evőkanál cukor, és 4 dl tejben főztem meg, darabolt csokoládé
Kenéshez:
1 db tojás
Mindent bele a dagasztóba, robotgépbe, kinek mi van otthon és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Kicsit lágyabb legyen, mint a kenyértészta. Aztán pihentetjük, amíg kétszeresére nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat szétválasztjuk. A isztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a megfuttatott élesztőt és a tojások sárgáját is hozzáadva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. Elegyengetjük egy magas falú tepsiben. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 40 percig sütjük. Világosnak kell maradnia. Még langyosan...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű