Hozzávalók :
60 dkg sertés lapocka
50 dkg sertés húsos csont
1 kisebb csontnélküli csülök
zsír,só,őrölt bors,
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
kis db karalábé
kb 10 dkg zöldborsó ( mirelit is lehet )
1 -1,5 bögre rizs, (3-4,5dl)
A zsírt felforrósítom,beleteszem a kockára vágott húsokat,és a csontot.
Sózom,borsozom,fedő alatt a saját levében párolom.
A zöldségeket tisztítás után vékony karikára vágom.
Amikor a hús már majdnem kész ,hozzáadom a zöldségeket,a borsót,és készre főzöm.
A rizst kevés zsíron megfuttatom,dupla mennyiségű vízzel felengedem,sózom,borsozom,
lassú tűzön,fedő alatt készre főzöm,és a hússal összekeverem
Kuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kg savanyúkáposztát puhára főzünk feketekávéskanálnyi köménnyel. 60dkg lapockából sok hagymával, paradicsommal, paprikával pörköltet csinálunk. A káposztát, miután leöntött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Úgy készül, hogy az alap lecsót elkészítem, kevés paradicsommal, hogy ne legyen túlságosan szaftos. 2. Bő, sós vízben kifőzöm az óriás kagylótésztát. 3. Kivajazott, hőál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát zsírjára sütjük a hagymát megpároljuk az olajon, beletesszük a pirospaprikát. A felkarikázott paprikát rádobjuk, megpároljuk. A paradicsomot hozzáadjuk, együtt párol...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű