Hozzávalók:
25 dkg trapista sajt
20 dkg krémsajt ( 2 tömlős turista sajt)
9 szelet gépsonka
5 drb főtt tojás
1 diónyi vörös hagyma
2 közepes ( inkább kisebb) savanyú uborka
kb 10 cm hosszú félszáraz házi kolbász
1 kk mustár
2 kk margarin ( púpos)
só,
fehér bors
Elkészítése:
A sajtot tegyük egy sütő zacskóba. Egy fazékba forraljunk annyi vizet, hogy majd a sajtot bele tudjuk állítani, ha felforrt, levesszük az edényt a tűzről és bele lógatjuk a sajtot, fedővel lefogatjuk és 10-15 percig hagyjuk puhulni. Amíg puhul a sajt, elkészítjük a tölteléket. A sajtot NEM főzzük!!!
1. Töltelék: A főtt tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét apróra felkockázzuk, a vöröshagymát, kolbászt, uborkát szintén apróra feldaraboljuk, és bele keverjük a krémsajtba (15 dkg), sózzuk, borsozzuk.
2. Töltelék: A tojás sárgákat villával összetörjük, hozzá adjuk a mustárt, margarint, a fenn maradt 5 dkg krém sajtot, sózzuk, borsozzuk és jól kikeverjük.
A megpuhult sajtot kivesszük a vízből és a zacskóba hagyva kinyújtjuk téglalap alakúra, kivágjuk a zacskó oldalát, alját és mindjárt be is töltjük.
Először a tojás fehérjés masszát simítjuk a sajtra, ezt beborítjuk a gépsonkával, erre a tojás sárgájás masszát kenjük és szorosan feltekerjük . Alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, hogy az ízek össze érjenek ( legjobb egy éjszakára).
Másnap éles késsel szép vékonyra felszeleteljük.
Die Kartoffel putzen und ungeschält gar kochen, abkühlen lassen und pellen (Pellkartoffeln). Die gekochten und geschälten Kartoffeln in beliebig dicke Scheibe schneiden. Den Speck...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, a mozzarellagolyókat félbevágjuk, s egy tálba halmozzuk. Sózzuk-borsozzuk, picit cukrozzuk, megszórjuk bazsalikommal. Ráönjük az ecetet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát nyersen meghámozzuk (gumikesztyű!), majd kisebb cikkekre vágjuk. Ha hosszúkás, kicsi céklánk van, az még jobb, azt hüvelykujjnyi szeletekre vághatjuk. Egy lapos cseréptála...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz