Családireceptkönyv.hu

Sajtrolád tojással, kolbásszal, gépsonkáva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

25 dkg trapista sajt
20 dkg krémsajt ( 2 tömlős turista sajt)
9 szelet gépsonka
5 drb főtt tojás
1 diónyi vörös hagyma
2 közepes ( inkább kisebb) savanyú uborka
kb 10 cm hosszú félszáraz házi kolbász
1 kk mustár
2 kk margarin ( púpos)
só,
fehér bors

Elkészítés:


Elkészítése:
A sajtot tegyük egy sütő zacskóba. Egy fazékba forraljunk annyi vizet, hogy majd a sajtot bele tudjuk állítani, ha felforrt, levesszük az edényt a tűzről és bele lógatjuk a sajtot, fedővel lefogatjuk és 10-15 percig hagyjuk puhulni. Amíg puhul a sajt, elkészítjük a tölteléket. A sajtot NEM főzzük!!!
1. Töltelék: A főtt tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét apróra felkockázzuk, a vöröshagymát, kolbászt, uborkát szintén apróra feldaraboljuk, és bele keverjük a krémsajtba (15 dkg), sózzuk, borsozzuk.
2. Töltelék: A tojás sárgákat villával összetörjük, hozzá adjuk a mustárt, margarint, a fenn maradt 5 dkg krém sajtot, sózzuk, borsozzuk és jól kikeverjük.
A megpuhult sajtot kivesszük a vízből és a zacskóba hagyva kinyújtjuk téglalap alakúra, kivágjuk a zacskó oldalát, alját és mindjárt be is töltjük.
Először a tojás fehérjés masszát simítjuk a sajtra, ezt beborítjuk a gépsonkával, erre a tojás sárgájás masszát kenjük és szorosan feltekerjük . Alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, hogy az ízek össze érjenek ( legjobb egy éjszakára).
Másnap éles késsel szép vékonyra felszeleteljük.

Sajtrolád tojással, kolbásszal, gépsonkáva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hidegtál 3.
Hidegtál 3.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Waldorf-saláta
Waldorf-saláta

1. Először meghámozzuk az almát, majd a magházat eltávolítjuk. Ezek után a megtisztított zellerrel együtt kis szeletekre vágjuk. 2. Jól összekeverem a hozzávalókat, majd vágott di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval,
A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval,

A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval, és 5-10 percet állni hagyjuk. Amíg a karalábé és a retek kiereszti a levét, az összes többit egy tálban elhabarjuk. A kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk