Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtrolád tojással, kolbásszal, gépsonkáva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

25 dkg trapista sajt
20 dkg krémsajt ( 2 tömlős turista sajt)
9 szelet gépsonka
5 drb főtt tojás
1 diónyi vörös hagyma
2 közepes ( inkább kisebb) savanyú uborka
kb 10 cm hosszú félszáraz házi kolbász
1 kk mustár
2 kk margarin ( púpos)
só,
fehér bors

Elkészítés:


Elkészítése:
A sajtot tegyük egy sütő zacskóba. Egy fazékba forraljunk annyi vizet, hogy majd a sajtot bele tudjuk állítani, ha felforrt, levesszük az edényt a tűzről és bele lógatjuk a sajtot, fedővel lefogatjuk és 10-15 percig hagyjuk puhulni. Amíg puhul a sajt, elkészítjük a tölteléket. A sajtot NEM főzzük!!!
1. Töltelék: A főtt tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét apróra felkockázzuk, a vöröshagymát, kolbászt, uborkát szintén apróra feldaraboljuk, és bele keverjük a krémsajtba (15 dkg), sózzuk, borsozzuk.
2. Töltelék: A tojás sárgákat villával összetörjük, hozzá adjuk a mustárt, margarint, a fenn maradt 5 dkg krém sajtot, sózzuk, borsozzuk és jól kikeverjük.
A megpuhult sajtot kivesszük a vízből és a zacskóba hagyva kinyújtjuk téglalap alakúra, kivágjuk a zacskó oldalát, alját és mindjárt be is töltjük.
Először a tojás fehérjés masszát simítjuk a sajtra, ezt beborítjuk a gépsonkával, erre a tojás sárgájás masszát kenjük és szorosan feltekerjük . Alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, hogy az ízek össze érjenek ( legjobb egy éjszakára).
Másnap éles késsel szép vékonyra felszeleteljük.

Sajtrolád tojással, kolbásszal, gépsonkáva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-fokhagymás szendvicskrém
Sajtos-fokhagymás szendvicskrém

A sajtot finomra reszeljük. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és alaposan összekeverjük. Megízesítjük s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Finom céklasaláta
Finom céklasaláta

A meghámozott céklát reszeld le. A zúzott fokhagymát kavard hozzá. Öntsd rá az ecetet, keverd össze és hagyd állni félórán keresztül. A hagymát szeleteld fel és pirítsd meg az olaj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Joghurtos saláta
Joghurtos saláta

Öszekeverjük a joghurtot,citromlevet.köményt,és az apróra vágott friss koriandert.Izlés szerint sóval,borssal ízesítjük.Az uborkát és a paradicsomot felkockázzuk,ráöntjük a keverék...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tormás húsvéti saláta
Tormás húsvéti saláta

Elkészítés: A tojást keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk. A salátát falatnyi darabokra tépjük, a sonkát kb. 1,5 cm-esre kockázzuk. A kukoricát leszűrjük, a megtisztított ret...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk