50 dkg mirelit kukorica (lehet konzerv, vagy friss főtt kukorica)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só
olaj vagy vaj ( ki hogyan szereti)
1 kis doboz tejföl
majonéz, mustár
só, bors, csipet cukor
A zsiradékra dobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzákeverem a kukoricát, sózom és fedő alatt egy pár percig párolom, ha elkészült kihűtöm. (Én még egy kevés cukorral izesítem)
Kikeverem a majonézes mártást és hozzáadom a kukoricát és jól lehűtöm.
Kockára vágjuk a bacont és a hagymát és olajon elkezdjük pirítani. Fél kg májhoz kb 3 nagyobb fej hagymát aprítunk (ízlés szerint). Amikor üveges, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 °C hőmérsékletre A sajtot kivesszük a dobozából, a dobozt 1-2 percre vízbe áztatjuk. Visszatesszük bele a kicsomagolt sajtot. A tetejét megszurkáljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz ecetes tormát lecsepegtetjük, és kicsit meg is nyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön belőle. Ezután kikeverjük a vajjal, a kihűlt besamelmártással, sóval és a citromlével, rövid idő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd krumplinyomóval vagy villával jól összetörjük. A majonézhez a tojássárgáját a mustárral elkavarjuk, fol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű