Hozzávalók:
2-3 kaliforniai piros paprika ( személyenként)
só, bors
ecet
apróra vágott fokhagyma
Elkészítése:
A szép, egészséges, nagy, paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk, és sütőben megsütjük. Többször meg kell fordítani a tepsibe, ha a bőre kissé megég, az nem baj. Amikor látjuk, hogy már összeesett a paprika (ráncos), ezt akkor látjuk, ha kinyitjuk a sütő ajtaját és hidegebb levegő éri, - akkor kiszedjük egy tálba és beborítjuk, így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk a bőrét (itt eltávolodik az égett bőrfelület, ha jól meg van sülve, elválik a bőr a paprikahúsától és ebben az esetben, könnyen dolgozunk vele). Van, aki a magházat is eltávolítja a szárával együtt, akkor már nagyon könnyen széthullik, de mutatósabb, ha nincs szétvágva. Tányérra rakjuk, ízlés szerint sózzuk, ecetet csepegtetünk rá, és megszórjuk nagyon apróra vágott fokhagymával. (Ne használjuk ennél a salátánál a fokhagymakrémet, reszeljük, vagy nagyon apróra daraboljuk fel a fokhagymát, - lásd a fotón) Olaj nem kell rá. Amit a fotón láttok, az a paprika saját leve.
A páclé hozzávalóit kis lábosba téve felforraljuk, és 4-5 percig gyöngyöztetjük. A céklát, a hagymát és a tojásokat olyan műanyag vagy üvegedénybe tesszük, amit légmentesen le tud...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFőzd meg a tojásokat, vágd fel apró kockákra a kaliforniai paprikákat és az uborkát. Fogj egy őzgerinc formát (az enyém 10×31 cm-es) és béleld ki folpack-kal. Majd szépen pakold be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst és a pirítóst felszeleteljük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a salátát, a zöld fűszereket, majd a felvagdosott tojást is. A sonkát felszeleteljük, kevés olajban megpirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű