1 csirkemell szelet (zöld fűszeres pácban)
- 1/2 avokádó
- 6 darab koktélparadicsom
- egy pici lilahagyma fele
- kis darab gorgonzola vagy kéksajt
- zöld saláta (bolti)
- 1 kiskanál mustár
- fél kiskanálnyi cukornak megfelelő édesítő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanálnyi víz a hígításhoz
A csirkét serpenyőben egy pici olívaolajon kisütjük, mellé dobjuk a cikkekre vágott avokádót is.
Az öntetet kikeverjük.
Összedaraboljuk a hozzávalókat egy elrendezzük egy tányéron, amire zöld salátából már egy kupacot képeztünk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A kukoricát megfőzzük, a csövekröl a szemeket éles késsel levágjuk. Közben citromos-olajos salátaöntetet készítünk, melyet törött borssal ízesítünk, hozzáadjuk a finomra vágott met...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a fent említett vagy bármilyen sorrendben egy magas falú edénybe (nekem egy vastag plasztikpoharam van hozzá) tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pill...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát, sárgarépát mandolinnal (apró lyukú) le reszeljük, a hagymát apró kockára vágjuk. Ezt le sózzuk és hagyjuk kicsit állni míg az öntetet összekeverjük. Az öntethez a hozz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA csicseriborsót 1 nappal a főzés előtt beáztatjuk . Majd megfőzzük,(szódabikarbóna elősegíti a puhulást) és leszűrjük. A dolgot lényegesen leegyszerűsíti, ha konzervet használ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű