1 csirkemell szelet (zöld fűszeres pácban)
- 1/2 avokádó
- 6 darab koktélparadicsom
- egy pici lilahagyma fele
- kis darab gorgonzola vagy kéksajt
- zöld saláta (bolti)
- 1 kiskanál mustár
- fél kiskanálnyi cukornak megfelelő édesítő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanálnyi víz a hígításhoz
A csirkét serpenyőben egy pici olívaolajon kisütjük, mellé dobjuk a cikkekre vágott avokádót is.
Az öntetet kikeverjük.
Összedaraboljuk a hozzávalókat egy elrendezzük egy tányéron, amire zöld salátából már egy kupacot képeztünk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Mivel a gomba nagyon szép volt, így én nem pucoltam, csak hideg vízzel alaposan megmostam és eltávolítottam a szárát. A fetát/juhtúrót egy tálban villával összetöröm, hozzá adom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libamájat (erre a célra ún. pecsenyelibamáj nem alkalmas!) leöblítjük, az inakat, hártyákat, hájmaradványokat eltávolítjuk. Az esetleges zöldes epefoltokat kivágjuk, mert keserű...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük. A meghámozott narancsokat karikákra vágjuk. Az olajból, az ecetből, a mustárból késhegynyi sóval meg őrölt borssal salátaöntetet ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A fokhagymát összetörve a tejfölhöz adjuk, a borecettel habosra kavarjuk. Az uborkát kinyomkod...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű