6 főtt tojás
fél vöröshagyma
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál édes mustár
őrölt kömény
só, bors
A tojások sárgáját kikaparjuk, a fehérjét nagyobb darabokra vágjuk. A tojássárgáját villával összetörjük és a majonézt, a tejfölt, a mustárt, majd a fűszereket hozzákeverjük. A feldarabolt tojásfehérjét is belekeverjük, az apróra vágott hagymával együtt. Hűtőben pihentessük legalább 2 órán át, hogy összeérjenek az ízek, majd tálalhatjuk is.
Az uborkát legyaluljuk és besózzuk.Állni hagyjuk min.15 percet. Majd a levéből kicsavarjuk , hozzáadjuk a tejfölt és csak annyi vizet,hogy ne legyen híg. Pirospaprikát,borsot hin...
Elkészítési idő: Negyed óra Nehézség: KönnyűA kígyóuborkát kettőbe, majd csíkokra és kockákra vágjuk. Kefirrel, kevés vízzel fokhagymával és sóval összekeverjük. Lehet még friss, apróra vágott kaporral is ízesíteni. Nyári me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keményre főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgáját áttörjük és ugyanolyan mennyiségű meleg, főtt és burgonyával összekeverjük. Pici sóval, mustárral és tejföllel ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPárold meg a brokkolit, és hagyd hűlni. A fejes salátát tépkedd össze, és tedd egy nagy tálba. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a retket, az apróra vágott petrezselymet, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű