1/2 Csirkemell
1 cs szeletelt bacon szalonna
2 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál főző tejszín
2 evőkanál liszt
15 dkg reszelt sajt (trappista, v. füstölt, parmezán ) ízl. szerint
( A tojásos massza mennyisége egész csirkemell esetében 1 egységgel növelhető, akkor 2 őzgerincben lehet készíteni , + bacon )
Sütőt előmelegíteni kb 200 fokra.
1/2 csirkemell -- apró kockákra vágva, kicsit megsózni összekeverni.
Őzgerincformát (ha nem tapadásmentes, akkor alufóliával kibélelni, majd beolajozni picit ) és szeletelt bacon szalonnával hosszanti irányban kibélelni, és a végeit is. (kb 5-6 szelet)
Massza:
közepes tálban keverjük össze az alábbiakat sorjában :
2 egész tojás + 2 evőkanál tejföl elkeverni + 2 evőkanál liszt (lassan beleszórva) + 2 evőkanál főzőtejszín, ezeket összekeverni és + só , bors, aprított petrezselyem zöld ízlés szerint.
20 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, v. parmezán ízl. szerint) a masszába keverjük, és az aprított húst is belekeverjük.
Ezt a masszát a kibélelt őzgerincbe öntjük. Ezt betakarjuk még kb 2,5 szelet bacon szalonnával, és sütőbe tesszük.
Pirosra sütni.
Kihűlés után kiborítani a formából, a fólia könnyen lehúzható, majd szeletelhető, hidegen is fogyasztható.
Elkészítés: A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt tra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyat megmosom, ételizesítőbe forgatom szárazra törlöm, a szárnyak közé teszem a szívtől megszabadított csirkemájat és a csirkeszárnyba helyezett, majd lisztbe, tejjel h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb hájakat és bőrdarabokat levágjuk róla. A zöldségeket megtisztítjuk, az almát meghámozzuk (ki hogyan szeretné), a narancsot megmossuk....
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA chili paprikát, fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lila hagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű