1/2 Csirkemell
1 cs szeletelt bacon szalonna
2 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál főző tejszín
2 evőkanál liszt
15 dkg reszelt sajt (trappista, v. füstölt, parmezán ) ízl. szerint
( A tojásos massza mennyisége egész csirkemell esetében 1 egységgel növelhető, akkor 2 őzgerincben lehet készíteni , + bacon )
Sütőt előmelegíteni kb 200 fokra.
1/2 csirkemell -- apró kockákra vágva, kicsit megsózni összekeverni.
Őzgerincformát (ha nem tapadásmentes, akkor alufóliával kibélelni, majd beolajozni picit ) és szeletelt bacon szalonnával hosszanti irányban kibélelni, és a végeit is. (kb 5-6 szelet)
Massza:
közepes tálban keverjük össze az alábbiakat sorjában :
2 egész tojás + 2 evőkanál tejföl elkeverni + 2 evőkanál liszt (lassan beleszórva) + 2 evőkanál főzőtejszín, ezeket összekeverni és + só , bors, aprított petrezselyem zöld ízlés szerint.
20 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, v. parmezán ízl. szerint) a masszába keverjük, és az aprított húst is belekeverjük.
Ezt a masszát a kibélelt őzgerincbe öntjük. Ezt betakarjuk még kb 2,5 szelet bacon szalonnával, és sütőbe tesszük.
Pirosra sütni.
Kihűlés után kiborítani a formából, a fólia könnyen lehúzható, majd szeletelhető, hidegen is fogyasztható.
Keverjük össze minden hozzávalót. Mártsd csirkeaprólékot a vaj és fry forró olajban, visszaút, ha egyszer, amíg bevonat aranybarna mindkét oldalon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt felhevítjük, beletesszük a csirkekockákat és a zöldségeket. Megsózzuk, hozzáadjuk a lime leveleket, néhány percig kevergetve átpirítjuk. Lefedjük, puhára pároljuk. Tá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű-A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. -- A tojást felverjük a tejjel és a mustárral. A húsra egyik felébe teszünk egy szelet trappista sajtot, majd befedjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA csirkemellet ízesítsük a zöldfűszerekkel, a füstölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a csirkemelleket. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű