50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, mikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni és meghámozzuk. A munkalapra 2 bacon szeletet teszünk, rátesszük a burgonyát és feltekerjük. A bac...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA céklát 40 perc alatt héjában megfőzzük, egy villára szúrva lehúzzuk a héját, és apró kockákra vágjuk. A bulgurt a dobozon lévő utasítás szerint megfőzzük, és összekeverjük a cék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk. Majd hozzáadjuk az apróra...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűKrumplit megfőz, meghámoz, durvára lereszel Serpenyőben vajat hevít Krumplit durva reszelőn lereszel A felhevített vajra rádob, elegyenget Sót. borsot őröl rá Aranybarnára pir...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű