50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A megpucolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük. Egy tepsibe olivalojat és vajat teszünk, majd beledobáljuk a krumplit (mérettől függően egészben vagy félbe, negyedbe vágva). Sóz...
Elkészítési idő:Sós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát. A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, A mézes öntet esetén egyszerűe...
Elkészítési idő:A káposztát nem túl sok vízben átmosom, és alaposan kinyomom belőle a vizet. A zsírt vagy olajat az edényben felolvasztom, rászórom a cukrot, és aranyszínű karamellt készítek. Rát...
Elkészítési idő: