Családireceptkönyv.hu

Párolt lilakáposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej lilakáposzta
1 ek. zsiradék
1 fej hagyma
só, édesítőszer
ecet

Elkészítés:


A káposztát gyaluljuk le, a hagymát kockázzuk fel.
A hagymát megpároljuk a zsiradékon, majd rádobjuk a káposztát. Sózzuk, édesítjük és ecetezzük ízlésünknek megfelelően, majd lassú tűzön addig pároljuk, míg finom puha nem lesz.

Párolt lilakáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres édesburgonya
Fűszeres édesburgonya

Az édesburgonyát mosd meg, és vágd fel vékony szeletekre, vagy karikázd fel. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal, fokh...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Párolt vöröskáposzta
Párolt vöröskáposzta

1. A hagymát kockákra vágjuk, és zsiradékon megpirítjuk. 2. Kevés cukrot adunk hozzá. 3. A káposztát legyaluljuk, és hozzáadjuk a hagymához. 4. Kicsit lesütjük, majd rás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Teljes kiőrlésű nokedli
Teljes kiőrlésű nokedli

?A nokedlihez összekeverjük a tojásokat 150 ml vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. ?Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. ?Ha feljöttek a víz felszínére, elkészü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Fluta
Fluta

A főtt, tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk