10 db közepes vagy nagyobb krumpli
8 kemény főtt tojás
majonéz
tejföl
só, bors
lilahagyma
újhagyma
kevés mustár
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk.
A hagymákat karikára vágjuk, majd elkészítjük az öntetet: egy nagy pohár tejfölt és ízlés szerinti mennyiség majonézt, kevés mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tál aljára teszünk az öntetből, majd egy réteg krumplikarikát, tojást, lila- és újhagymát teszünk, lefedjük egy réteg öntettel, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. a végén a tetején krumpli legyen, tetejére az utolsó adag öntetet terítjük, és ráhelyezzük az előzetesen félretett szebb tojáskarikákat, mindegyik sárgájára nyomunk egy picike piros aranyat, és egy-egy picike petrezselyemzöldet tűzünk bele, vagy megszórjuk az apróra vágott hagymával. Hűtőben tartjuk néhány órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
Lereszelem a káposztát.Besózom hagyom állni míg levet nem ereszt.Kinyomkodom.Rárakom az olajra dinsztelődni.Megpucolom és lereszelem az almát.Rárakom a káposztára.Kicsi ecetet adok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítom, kockára vágom és megfőzöm, utána összetöröm. A 3 tojást, a 3 dkg. vajat, az 1 tk. zsírt, 1/2 dl tejfölt, a sót, őrölt borsot, szerecsendiót hozzáadom a tö...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A bulgurt tálba tesszük és felöntjük a forró vízzel. Lefedjük, és 20 percig hozzá sem nyúlunk. Az újhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, aprítjuk a megmosott paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikákat csíkokra, a cukkinit karikákra, a padlizsánt kockakra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk. Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A fokhagymát apróra vágjuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű