menu

Családireceptkönyv.hu

Algíri krumpli


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya,
6 tojás,
60 dkg gesztenyemassza,
15 dkg vaj,
liszt,

Elkészítés:


A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni,
keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék
fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.)
A jól kikevert masszát (lisztezett deszkán) nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy
pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belőle korongokat. A tésztadarabokat
forgasd lisztbe, majd mártsd meg az elhabart tojásban, s vajon süsd meg mindkét oldalukat.

Algíri krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kínai tojásos rizs
Kínai tojásos rizs

2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig fő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplispirál
Krumplispirál

a krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a keményítőt, a fűszereket, a sajtot és a tejet, majd krémesre kavarjuk. Habzsákba töltjük, majd spirál alakban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött héjában sült krumpli
Töltött héjában sült krumpli

Akár önálló fogásnak, akár köretnek készíted el, a töltött krumpli mindig remek választás. Egyszerű összedobni, és amíg sül, addig bőven lesz időd elkészíteni a többi fogást is. Gy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk