60 dkg burgonya,
6 tojás,
60 dkg gesztenyemassza,
15 dkg vaj,
liszt,
só
A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni,
keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék
fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.)
A jól kikevert masszát (lisztezett deszkán) nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy
pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belőle korongokat. A tésztadarabokat
forgasd lisztbe, majd mártsd meg az elhabart tojásban, s vajon süsd meg mindkét oldalukat.
Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágjuk át....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítom, kockára vágom és megfőzöm, utána összetöröm. A 3 tojást, a 3 dkg. vajat, az 1 tk. zsírt, 1/2 dl tejfölt, a sót, őrölt borsot, szerecsendiót hozzáadom a tö...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KönnyűA hagymákat vékonyra kell vágni és olajon megdinsztelni. Hozzáadjuk a cukrot és a mézet, sót és felöntjük a vörösborral. Amikor a bor nagy része elpárolgott, akkor lesz jó a lekv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVöröshagymával Nemcsak mutatós, de laktató is: illik például rántott húshoz vagy sült csirkéhez. A vöröshagymát vékonyan karikázd fel, majd forró olajban süsd ropogósra, és tálalá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű