60 dkg burgonya,
6 tojás,
60 dkg gesztenyemassza,
15 dkg vaj,
liszt,
só
A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni,
keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék
fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.)
A jól kikevert masszát (lisztezett deszkán) nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy
pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belőle korongokat. A tésztadarabokat
forgasd lisztbe, majd mártsd meg az elhabart tojásban, s vajon süsd meg mindkét oldalukat.
A krumplit mosd meg - ha nem túl vastag a héja, nem kell meghámozni -, és vágd tetszőleges hasábokra. Sós vízben főzd félpuhára, közben állítsd össze a fűszerkeveréket. Egy mély tá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. 2. Szedd virágjaira a karfiolt, majd daráld le olyan apróra, hogy a 3. Főzd meg a karfiolt (elég, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk. A margarinon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet. A tojásokat a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rózsákra szedett brokkolit forrástól pár perc alatt megfőzöm bő sós vízben. Nem kell teljesen megpuhulni,a a villát jól bele lehessen szúrni. Leszűröm, és hideg vízzel leöblítem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű