menu

Családireceptkönyv.hu

Algíri krumpli


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya,
6 tojás,
60 dkg gesztenyemassza,
15 dkg vaj,
liszt,

Elkészítés:


A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni,
keverd hozzá két tojás sárgáját és a gesztenyemasszát, s adj hozzá kevés sót. (A maradék
fehérjét a többi tojással és egy kis sóval habard össze, s tedd félre.)
A jól kikevert masszát (lisztezett deszkán) nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra, s nagy
pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj belőle korongokat. A tésztadarabokat
forgasd lisztbe, majd mártsd meg az elhabart tojásban, s vajon süsd meg mindkét oldalukat.

Algíri krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Fűszeres sült krumpli
Fűszeres sült krumpli

burgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk. zzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral. Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült krumpli Toszkán módra
Sült krumpli Toszkán módra

A burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Az olajat feltesszük a tűzhelyre, és a lángot legnagyobb fokozatra állítjuk. A burgonyát belerakjuk a hideg olajba és hagyjuk sülni, ma...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burgonyafánk
Burgonyafánk

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, aztán megvárjuk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején vastag halványbarna hab képződjön). A lisztet egy tálba s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes nokedli (galuska)
A tökéletes nokedli (galuska)

A nokedli német hatásra terjedt el, ma már jellegzetes magyar étellé vált. Két féle változata is ismert, krumplival és anélkül. A régi időkben közkedvelt köret volt paprikások, pö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk