1 kg burgonya
5-7 dkg vaj
4-5 dl tejföl
1 nagy fej hagyma
só
fűszerek ízlés szerint (bors, babér, turbolya, kapor, majoránna, oregano, petrezselyem, rozmaring, borsfű )
15 dkg sajt
A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat a tejföllel, a reszelt hagymával és a burgonyára öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, sütőbe tesszük, 45-50 percig sütjük.
Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, sós vízben puhára főzzük, majd a héját eltávolítjuk. Forró serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott sonkát. A petrezselyemzöldet és a snidlinget/újhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHozzávalók a burgonya püréhez: 1/2 kg burgonya, só, 5 dkg vaj, 1 dl vaj, Elkészítése: A megtisztított burgonyát felaprítom, majd sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket kis kockákra, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlekockákat zsíron tepsiben, a hagymát pedig olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd összekeverjük őket a pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű