1 kg krumpli
Körte, alma, szilva
10+5 dkg vaj
1 dl tej, v tejszín
Krumplit meghámoz, felkockáz, sós forró vízben megfőz
Leszűr, összetör, 10 dkg vaj hozzá, + a tej(szín)
Serpenyőben 5 dkg vaj halványbarnára forrósít
Rá az apró kocka körte / alma
Átpirít, karamellizál
Rá 1 ek méz
Püréhez önt, óvatosan átkever
a krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a keményítőt, a fűszereket, a sajtot és a tejet, majd krémesre kavarjuk. Habzsákba töltjük, majd spirál alakban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre, ezután egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA recept elkészítéséhez külön tálakba helyezzük el a lisztet, tojást és a prézlit is. Fogjuk a hagymát és felkarikázzuk, majd egyenként az alapanyagokba forgatjuk őket. Mikor ezzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajat tegyünk egy lábasba, forrósítsuk fel, mossuk meg a tarhonyát a sóval együtt pirítsuk meg, ha megpirult tegyünk bele egy kicsivel több vizet mint amennyi ellepi a tarho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű