menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiol rizs (karfiol kuszkusz)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 fej karfiol (kb. 1 kg)
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:


Készítsd elő a karfiolt. A zöld leveleit és a szárának a keményebb részét vágd le. Vágd negyedekbe, majd kisebb darabokra.

A karfiolrizshez a legegyszerűbb, ha a darabokat egy aprítógépbe teszed. A titok, hogy ne tömd tele a gépet, és ne forgasd folyamatosan. 4-5 alkalommal csak nyomj rá az aprításra, aztán rázd meg egy kicsit a gépet, és ismét 4-5 alkalommal nyomj rá. Nem kell több.

Ha nincs aprítógéped, a karfiolrizshez a karfiol előkészíthető egyszerűen nagylyukú reszelőn lereszelve.
Öntsd a felaprított karfiolt egy edénybe. Ha esetleg maradt nagyobb darab benne, azt aprítsd fel újra. Összesen kb. 1,5 liternyi aprított karfiol lesz így.

Forrósíts fel teljesen egy tapadásmentes serpenyőt, füstölésig.

Én egy kb. 26 cm-es serpenyőben készítettem, ebbe az 1 kg karfiol felét érdemes beletenni, tehát két részletben sütni. Ha kisebb serpenyőd van, inkább több részletben készítsd el, különben túl vizes lesz.

Önts a serpenyőbe egy evőkanál olívaolajat és a karfiol felét. Rázd át vagy keverd át, és vedd le a lángot közepesre.

Kevergetve, fedő nélkül kb. 5 perc alatt elkészül.

5 perc alatt enyhén roppanós lesz, de már egyáltalán nem nyers. Ha puhára szereted, akkor főzd még 2-3 percig.
Csak tálaláskor sózd, mert különben levet ereszt, és szintén túl vizes lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/karfiolrizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tócsni recept
Tócsni recept

Elkészítése: A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
TIROLI GOMBÓC
TIROLI GOMBÓC

A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a pirított hagymát, a bacont, az egész tojást, majd fűszerezzük, és a zsemlemorzsával, liszttel gombócokat gyúrunk. Lobogó sós víz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis knédli
Krumplis knédli

A megfőtt borgonyát összetörjük. 1/2 dl tejen a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, a krumplihoz tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, sót, és rugalmas tésztát dagasztunk be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gombás sült rizs
Gombás sült rizs

A rizst 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. Az edénybe öntjük az átmosott, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk