menu

Családireceptkönyv.hu

Ananászos csirke


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemellfilé
1 ananász
1 fej hagyma
1 citrom
1 dl húsleves
1 dl kókusztej
1 ek madras currypor (enyhe)
friss koriander zöldje ízlés szerint
3 ek napraforgóolaj

Elkészítés:


Mossuk meg, és kockázzuk fel a csirkemellet. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, enyhén pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és a curryport. Adjuk hozzá a felkockázott húst, pirítsuk meg, majd öntsük rá a húslevest és a kókusztejet, sózzuk, ha szükséges (a leves sósságától függ). Főzzük, míg a csirke megpuhul, ekkor adjuk hozzá a megpucolt, felkockázott ananászt. Néhány percig főzzük, majd tálaláskor szórjunk rá friss korianderleveleket, és kínáljunk mellé köretnek jázminrizst

Ananászos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ananászos szószos hús currys rizzsel
Ananászos szószos hús currys rizzsel

A csirkemellet kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Az ananászt leszűrjük, külön tesszük a levét. A húst közben sózzuk, borsozzuk, és tehetünk rá gyros fűszerke...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Tejfölös_párolt szalonnás csirkemell
Tejfölös_párolt szalonnás csirkemell

Elkészítése: A csirkemellet vékonyra felszeleteljük (7-8 szeletre), sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés fokhagyma granulátummal , hagyjuk egy kicsit állni, majd forró olajban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar parizer
parizer

A húst, a tojásokkal, fűszerekkel együtt egy tálba tesszük. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Öntünk hozzá 5-6 evőkanál olajat és robotgéppel össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemelles rakott makaróni
Csirkemelles rakott makaróni

A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk