60 dkg csirkemellfilé
1 ananász
1 fej hagyma
1 citrom
1 dl húsleves
1 dl kókusztej
1 ek madras currypor (enyhe)
friss koriander zöldje ízlés szerint
3 ek napraforgóolaj
só
Mossuk meg, és kockázzuk fel a csirkemellet. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, enyhén pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és a curryport. Adjuk hozzá a felkockázott húst, pirítsuk meg, majd öntsük rá a húslevest és a kókusztejet, sózzuk, ha szükséges (a leves sósságától függ). Főzzük, míg a csirke megpuhul, ekkor adjuk hozzá a megpucolt, felkockázott ananászt. Néhány percig főzzük, majd tálaláskor szórjunk rá friss korianderleveleket, és kínáljunk mellé köretnek jázminrizst
1. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk. 2. A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk. 3. A csirkecombokat sózzuk, befűszerezzük Ezt előző nap is megtehetjük akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. lépés A csirkemellet szeletekre vágjuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. 2. lépés Egy kis olajban megsütjük a csirkemellet 3. lépés Egy edény aljába rakunk egy kis lecsót m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk (ha ketté vágjuk, nem kell klopfolni) és egy éjszakára fokhagymás tejbe tesszük. Egy szögletes, magasabb oldalú tűzálló tálat kivajazunk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libacombot konfitáltam pár napja, vagyis annyi libazsírban, ami ellepte, vagy 8 órán hagytam a sütőben 80 fokon 1 fej hagymával, pár gerezd fokhagymával, kakukkfűvel, sóval borss...
Elkészítési idő: sok Nehézség: Közepes