Családireceptkönyv.hu

Zsemle


Írta:

Elk. idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


150 gr Schar Mix B liszt
• 150 gr Beiker liszt -ez kiváltható más liszttel
• 1 ek burgonyapehely
• 1 tk útifűmaghéj
• 1 tk só
• 1 kk cukor
• fél csomag Dr.Oetker porélesztő
• 300 ml víz
• 3 ek kókuzsolaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, majd olajos kézzel gombócokká formáztam (én ezután megszórtam a tetejüket kevés rizsliszttel).

50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem, majd tetejüket kókuszolajjal lekentem. 200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem.

Zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
magos kenyér
magos kenyér

Ezekből egy sűrű galuska tésztát keverek, majd az alaposan kivajazott és maggal megszórt sütőformába öntöm, egyenletesen eloszlatom, és a tetejét is megszórom maggal. Kb 40-50 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska vaniliamártással
Aranygaluska vaniliamártással

Az aranygaluska tésztájához a lisztben elkeverem a sót, a kristálycukrot, hozzáadom a 2,5 dl tejben elhabart tojássárgát, és az 5 evőkanál olvasztott Ramát. Az 1 dl cukros tejben f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS KALÁCS
SAJTOS KALÁCS

A tejbe (langyos) felfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. Belerakjuk a tojássárgáját, 5dkg margarint és végül a lisztet és két teáskanál sót, összedolgozzuk és hagyjuk kelni, lefedj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Sajtos kenyér
Sajtos kenyér

Tegyük az élesztőt 100 ml meleg vízbe, amikor buborékok jelennek meg a tetején használható. Egy nagyobb tálban keverjük el a felfuttatott élesztőt 300 ml vízzel, a sóval, a cukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk