menu

Családireceptkönyv.hu

111. Kisbucik


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Este:30 dkg liszt
7 g porélesztő
4 dl víz

Reggel:1 ek só
1,2 kg liszt
1 ek cukor
2 tojás
2 dl tej
0,25 dl víz
10 dkg olv. margarin

Elkészítés:


Dagaszt, 30 perc kel. Átgyúr, 2 óra hűtő, átgyúr. 3 fele oszt,utána 8 fele,gömbölyít,formáz. 30 perc pihi.
Lekenni víz v. tojás. Spriccel
200 fok 20-25 perc. Spriccel.

111. Kisbucik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Kacsazsíros kifli
Kacsazsíros kifli

A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Rámorzsoljuk az élesztőt, a pici cukrot, és felöntjük a langyos folyadékkal. Letakarjuk, 15 perc alatt hagyjuk felfutni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Roston csirke burger
Roston csirke burger

A megtisztított, lecsepegtetett husikat meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és egy tálkába fektetjük. Felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órát a hűtőben pihentetjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ciabatta
Ciabatta

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Turós bukta
Turós bukta

A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk