Este:30 dkg liszt
7 g porélesztő
4 dl víz
Reggel:1 ek só
1,2 kg liszt
1 ek cukor
2 tojás
2 dl tej
0,25 dl víz
10 dkg olv. margarin
Dagaszt, 30 perc kel. Átgyúr, 2 óra hűtő, átgyúr. 3 fele oszt,utána 8 fele,gömbölyít,formáz. 30 perc pihi.
Lekenni víz v. tojás. Spriccel
200 fok 20-25 perc. Spriccel.
A hozzávalókból a kelt tésztáknál megszokott módon tésztát gyúrunk, nyolc cipót formázunk és sütőpapírra tepsibe rakjuk. Megkenjük 1 egész tojás+ 1 e.k. víz keverékével és 30 perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba mérjük a lisztet meg a zabpelyhet. és összevegyítjük a sóval. A közepébe mélyedést készí- tünk, beleöntjük az olajat. a mézet, a joghurtot és a vizet, végül rámorzsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, só, és a fűszerkeverék.) Adagoljuk hozzá az olajat, majd a kefirt, végül pedig a vizet. Gyúrjuk össze. Vágjunk kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű