Családireceptkönyv.hu

331. Kisbucik


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Este:30 dkg liszt
7 g porélesztő
4 dl víz

Reggel:1 ek só
1,2 kg liszt
1 ek cukor
2 tojás
2 dl tej
0,25 dl víz
10 dkg olv. margarin

Elkészítés:


Dagaszt, 30 perc kel. Átgyúr, 2 óra hűtő, átgyúr. 3 fele oszt,utána 8 fele,gömbölyít,formáz. 30 perc pihi.
Lekenni víz v. tojás. Spriccel
200 fok 20-25 perc. Spriccel.

331. Kisbucik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vajdasági sós
Vajdasági sós

Négy felé osztjuk a ki dolgozott tésztát és a tölteléket ! Kinyújtjuk , rákenjük a tölteléket én szoktam reszelni rá sajtot. Feltekerjük mint a bejglit 2 cm szeletekre vágjuk ,meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Croissan
Croissan

A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Timi
Csokis kifli
Csokis kifli

Tegyünk egy nagy tálba 60 dkg finomlisztet, 10 dkg porcukorot, 1 tojást, 3 dl langyos cukros tejben megfuttatott 5dkg élesztőt, 320 g 20%-os tejfölt, és 7 dkg olvasztott vajat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)

Reggelre lehet frissen is, lsd lenn! :) A liszteket átszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót. A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd a liszthez adom és tésztává gyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk