Családireceptkönyv.hu

Sajtos, tejfölös lángos


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 db lángos - a lángos elkészítésére kétféle receptjéhez a linket lásd a cikkben
2 dl tejföl
20 dkg sajt (általában a sajtos-tejfölös lángoshoz trappista sajt)
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


1. Első körben készítsd el a lángost. Ehhez két alapreceptet is találsz nálam, az egyik a burgonyás lángos, a másik a sima lángos.
2. Közben készítsd el a fokhagymás lét - ami szerintem elválaszthatatlan ízesítője a sajtos-tejfölös lángosnak is. Ehhez vágj apróra vagy nyomj át 3 gerezd fokhagymát, adj hozzá egy kevés sót, és öntsd fel fél dl vízzel.
3. Reszeld le a sajtot kisebb lyukú reszelőn. Egy normál lángoshoz nagyjából 5 dkg (50g) sajtot számolj.
4. Ha kisült a lángos, itt az ideje megpakolni a feltétekkel! Először kend meg a fokhagymás vízzel - ízlés szerinti mennyiségben. Sózd szintén ízlés szerint.
5. Kend meg tejföllel úgy, hogy a szélén maradjon ki kb. 2-3 cm. Egy lángoshoz kb. 3 púpozott evőkanál tejfölt számolj, ami 55 g vagy 45-50 ml.
6. Végül szórd meg bőven a sajtos-tejfölös lángost a reszelt sajttal, sózd ízlés szerint.
7. Forrón tálald, és melegen, frissen fogyaszd el!

Sajtos, tejfölös lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsvéti kalács (Limara)
Húsvéti kalács (Limara)

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Kifli -fitt konyha
Kifli -fitt konyha

A lisztet, élesztőt, sót, amarántot kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, kicsit összegyúrjuk, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. (Bepakolni mindent a ken...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Vajaskiflik tang zhonggal
Vajaskiflik tang zhonggal

1, 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Csavart vajas kifli
Csavart vajas kifli

A tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyér sütőgép tartályába, belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó tálba öntöm. Átszitálom a liszte...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk