4 db lángos - a lángos elkészítésére kétféle receptjéhez a linket lásd a cikkben
2 dl tejföl
20 dkg sajt (általában a sajtos-tejfölös lángoshoz trappista sajt)
3 gerezd fokhagyma
Só
1. Első körben készítsd el a lángost. Ehhez két alapreceptet is találsz nálam, az egyik a burgonyás lángos, a másik a sima lángos.
2. Közben készítsd el a fokhagymás lét - ami szerintem elválaszthatatlan ízesítője a sajtos-tejfölös lángosnak is. Ehhez vágj apróra vagy nyomj át 3 gerezd fokhagymát, adj hozzá egy kevés sót, és öntsd fel fél dl vízzel.
3. Reszeld le a sajtot kisebb lyukú reszelőn. Egy normál lángoshoz nagyjából 5 dkg (50g) sajtot számolj.
4. Ha kisült a lángos, itt az ideje megpakolni a feltétekkel! Először kend meg a fokhagymás vízzel - ízlés szerinti mennyiségben. Sózd szintén ízlés szerint.
5. Kend meg tejföllel úgy, hogy a szélén maradjon ki kb. 2-3 cm. Egy lángoshoz kb. 3 púpozott evőkanál tejfölt számolj, ami 55 g vagy 45-50 ml.
6. Végül szórd meg bőven a sajtos-tejfölös lángost a reszelt sajttal, sózd ízlés szerint.
7. Forrón tálald, és melegen, frissen fogyaszd el!
Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, élesztőt, sót, amarántot kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, kicsit összegyúrjuk, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. (Bepakolni mindent a ken...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1, 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyér sütőgép tartályába, belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó tálba öntöm. Átszitálom a liszte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű