150 gr Schar Mix B liszt
• 150 gr Beiker liszt
• 1 ek burgonyapehely
• 1 tk útifűmaghéj
• 1 tk só
• 1 kk cukor
• fél csomag Dr.Oetker porélesztő
• 300 ml víz
• 3 ek kókuzsolaj
A tészta hozzávalóit (az olaj kivételével) dagasztógéppel összeállítottam, majd mikor már egynemű volt a tészta, a kókuszolajat is hozzáadtam. Kb. 5-6 percig dagasztottam majd olajos kézzel gombócokat formáztam belőle (én ezután megszórtam a tetejüket kevés rizsliszttel).
50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem, majd tetejüket kókuszolajjal lekentem. 200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem.
1./ A burgonyát meghámozzuk, és egyenletes méretű, közepes méretű kockákra vágjuk. Egy lábasban hozzáadjuk az alaplevet. Fedő alatt, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt bur...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűSzáraz összetevőket egy tálba mérem, majd hozzáadjuk a tojásokat és a mikróban megolvasztott margarint. Az egészet kézzel összegyúrjuk. Vizes kézzel a kakaós tésztából gombócokat f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb tábla szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot és a vajat kisebb darabokban, majd morzsás állagúra összedolgozzuk. A tojást a tejszínnel kikeverjük és hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon jó kis tészta keletkezett belőle,és nem ragad. Olyan jól lehetett gyúrni és nyújtani persze rizslisztezett (nekem szilikon) lapon.1/2 cm vastagra nyújtottam. Négyzetek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű