8 deci rétesliszt
Hozzávalók a réttestésztához, mivel nagy asztalom van a "muhelyemben" nagyobb adagot készítettem
Hozzávalók: 8 deci rétesliszt, 2 kissebb egész tojás, langyos víz amibe elkeverek pici sót és 2 EK ecetet, 2 EK olvasztott zsír vagy olaj,,,én zsírral készítettem hiszen 100 évvel ezelott csak zsír volt :-)
A tésztát jól kidolgozom,,,mivel nincs robotgépem kézzel csinálom,,,addig dolgozok vele míg elválik a kezemtol és a táltól is,,,elhelzezem kilisztezett asztalteríton amelzen majd fogom nújtani a rétestsztát,,, A rétestésztát elosztom három fele,az elso rétestésztát elsodrom kb. lapos tánzér nagzságra s a tetejét megkenem olvasztott zsírral (étolajjal is lehet), majd sodrom a másik réstésztát és rá helyezem az elso tésztára, megkenem a tetejét zsírral,ez a másik tészta,,,a harmadikat is elsodrom és rá teszem a két tészta tetejére, letakarok az abrosszal és hagyom kb. 30 percet pihentetni,,Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety
Oldal (kedveled) · szeptember 4. · szerkesztve ·
a rétestészták tetejét megkenem zsírral és szépen kinyújtom,,,szépen egyszerre nyúlnak a tészták,,,ettol lesznek levelesek mert ugye 3 tésztát nyújtok egszerre melyek kozt van a zsiradék,,, – Császár Eta társaságában – itt: Dedina Mládeže.Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety
Oldal (kedveled) · szeptember 4. · szerkesztve ·
A túrókrémet rárakom a kinyújtott tésztára melyre szórtam kristálycukrot,,,ízlés szerint és kb. 4-5 kanál zsírt,,,ahol nincsen krém oda is szórtam cukrot és zsírt,,,
15 deka mazsolaszolott is tettem bele,,, – Császár Eta társaságában – itt: Dedina Mládeže.Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety
Oldal (kedveled) · szeptember 4. · szerkesztve ·
Asztalteríto segítségével osszetekerem a rétest és rudanként helzezem sutopapírral bélelt tepsibe,,, – Császár Eta társaságában – itt: Dedina Mládeže.
Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety
Oldal (kedveled) · szeptember 4. · szerkesztve ·
Túrókrém hozzávalók:
1,5 kiló túró amit pici sóval átgyúrok
3 tojás sárgája
1 nagy doboz tejfol
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Blundel tészta készítése: A blundell tészta elkészítése megegyezik a "sajtos rúd blundell tésztából" receptemben található leírással. Lekváros táska készítése: Az elkészült té...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: KözepesSajtreszelőn reszeld le a répát. Tedd egy nagykésés robotgépbe a diót, mandulát, datolyát, és aprítsd addig, míg morzsalékos állagú nem lesz. Add hozzá a zabpelyhet, a mazsolát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra. 1 bögre cukrot, 1 ½ bögre lisztet, sütőport és a 4 ek. kakaóport összekeverjük. Egy másik tálban a nedves alapanyagokat (tejet, vaníliát és az o...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAmíg a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Ha felfutott, hozzáadhatjuk a margarinos lisztünkhöz. Ezután beledolgozzuk a tojássárgáka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű