8 deci rétesliszt
Hozzávalók a réttestésztához, mivel nagy asztalom van a "muhelyemben" nagyobb adagot készítettem
Hozzávalók: 8 deci rétesliszt, 2 kissebb egész tojás, langyos víz amibe elkeverek pici sót és 2 EK ecetet, 2 EK olvasztott zsír vagy olaj,,,én zsírral készítettem hiszen 100 évvel ezelott csak zsír volt :-)
A tésztát jól kidolgozom,,,mivel nincs robotgépem kézzel csinálom,,,addig dolgozok vele míg elválik a kezemtol és a táltól is,,,elhelzezem kilisztezett asztalteríton amelzen majd fogom nújtani a rétestsztát,,, A rétestésztát elosztom három fele,az elso rétestésztát elsodrom kb. lapos tánzér nagzságra s a tetejét megkenem olvasztott zsírral (étolajjal is lehet), majd sodrom a másik réstésztát és rá helyezem az elso tésztára, megkenem a tetejét zsírral,ez a másik tészta,,,a harmadikat is elsodrom és rá teszem a két tészta tetejére, letakarok az abrosszal és hagyom kb. 30 percet pihentetni,,Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety
Oldal (kedveled) · szeptember 4. · szerkesztve ·
a rétestészták tetejét megkenem zsírral és szépen kinyújtom,,,szépen egyszerre nyúlnak a tészták,,,ettol lesznek levelesek mert ugye 3 tésztát nyújtok egszerre melyek kozt van a zsiradék,,, – Császár Eta társaságában – itt: Dedina Mládeže.Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety
Oldal (kedveled) · szeptember 4. · szerkesztve ·
A túrókrémet rárakom a kinyújtott tésztára melyre szórtam kristálycukrot,,,ízlés szerint és kb. 4-5 kanál zsírt,,,ahol nincsen krém oda is szórtam cukrot és zsírt,,,
15 deka mazsolaszolott is tettem bele,,, – Császár Eta társaságában – itt: Dedina Mládeže.Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety
Oldal (kedveled) · szeptember 4. · szerkesztve ·
Asztalteríto segítségével osszetekerem a rétest és rudanként helzezem sutopapírral bélelt tepsibe,,, – Császár Eta társaságában – itt: Dedina Mládeže.
Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety
Oldal (kedveled) · szeptember 4. · szerkesztve ·
Túrókrém hozzávalók:
1,5 kiló túró amit pici sóval átgyúrok
3 tojás sárgája
1 nagy doboz tejfol
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Másfél dl langyos tejben 1 ek cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat /margarint/, 2 tojást, csipet sót, cukrot, és a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojásokat felverjük a cukorral és a vízzel. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet és a diót, majd megsütjük, mint a piskótát. A pudingporokat és a tejet sűrűre főzzük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA kávét lefőzzük, majd kihűtjük és egyenként beleáztatjuk a kekszeket 2-3 másodpercre. 100 ml kávé (erős főzet), 100 g albert keksz A mascarponét elkeverjük a nutellával. 250 g...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű