1 tojás sárgája
1 teáskanál mustár
olaj
1 csipet só
1 csipet porcukor
2-3 dl tejföl
pár csepp citromlé
A tojás sárgáját a mustárral elkeverjük és nagyon vékony sugárban, folyamatos keverés mellett olajjal elkeverjük addig, amíg nem lesz az állaga olyan, hogy a fakanál keverésnek a nyoma nem simul ki. Hozzákeverjük a tejfölt és ízesítjük a cukorral, sóval és citromlével.
Olíva olajjal nem olyan jó, bár egészséges, de az íze eltér a megszokottól.
Ebből készülhet bármilyen majonénzs saláta.
A burgonyát sós, vagy MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel ízesített vízben 20 perc alatt puhára főzzük, majd kihűlés után negyedekre vágjuk. A zöldpaprikát csíkokra, a lil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső leveleit szedjük le (erre nem lesz szükség). A többi részt éles késsel vágjuk vékony csíkokra. Sózzuk, és fél órára tegyük félre. A sótól a káposzta levet ereszt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A káposztákat a répával és a hagymával együtt vékony csíkokra szeleteljük vagy legyaluljuk. ◾️Ezután már csak össze kell forgatnunk az öntettel és pár óra pihentetés után fogyas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a hagymát, 2 milliméter vékony szeletekre vágjuk, és keményítőbe vagy lisztbe forgatjuk. Mélyebb edényben felmelegítjük az olajat, majd amikor forró, beledobjuk a hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes