2 kg birsalma
3-4 db körte
1,5 kg kristálycukor
2 db citrom leve
A gyümölcsöket mossuk meg alaposan, majd magházukat a porcos részeivel vágjuk ki. Aprítsuk fel egy-két centis darabokra. Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Állandóan kevergetve főzzük körülbelül egy órán keresztül.
Ha a gyümölcsök már puhák, burgonyanyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a citromok levét is. Akkor jó a lekvárunk, ha a fakanálról már nem csurog le. Ha elkészültünk vele, töltsük tisztára mosott üvegekbe, zárjuk le azonnal és öt percre fordítsuk fejre.
A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük . A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés...
Elkészítési idő: 24 Nehézség: Közepess
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst fölszeleteljük, szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, és egy lábasba helyezzük. A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű