30 dkg liszt
20 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg apróra vágott dióbél
4 tojás
fél ráma margarin
1 sütőpor
és 1,5 dl tej
A tetejére:
10 dkg apróra tört dióbél
1 evőkanál cukor
.
A lisztet, a cukrot és a kakaóport összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és az olajat is. Robotgéppel összedolgozzuk mikor már krémes állagú a dióbelet is belekeverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 30-35 percen át. A sütési idő felénél rászórjuk a tetejére a dióbelet és megszórjuk a cukorral, így karamelles és ropogós lesz. Amikor elkészül megvárjuk, hogy kihűljön, majd szeleteljük
Konyhai robotgéppel világosra keverjük a tojásokat a cukorral és a citromhéjjal. Ha már fényes és habos a tojásos krém, hozzáöntjük az olvasztott vajat és a citromlevet, m...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, vajat, tejfölt és a sót összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük pihenni pár órára. Nyújtsuk ki fél centi vastagra és 8-10 cm átmérőjű köröket szaggassunk ki. Tegyünk bele lekvárt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKis gombócokat formázunk távol egymástól, megsütjük! Még forrón megkenjük mázzal, ami egy fél tojásfejhérje,amit csak villával keverünk ki, nem habosítjuk és ehhez adunk 3 részletb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA töltelék hozzávalóit egy tálban botmixerrel krémesre keverjük. A tésztához a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint összekeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojáso...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű