Hozzávalók:
2 érett avokádó
1 citrom leve (vagy 2 zöldcitrom)
1 kis paradicsom
1 kis zöldpaprika (kaliforniai)
1 kis hagyma (ideálisan salotta hagyma)
1 marék friss koriander
Só, bors
Néhány csepp Tabasco vagy egy csipet chillipor
Az avokádót vágjuk félbe, és egy kiskanállal kaparjuk ki a húsát. Vágjuk fel kis darabokra a hozzávalókat, és egy robotgéppel dolgozzuk el durván (de ne krémmé!).
A csípős változathoz adjunk néhány csepp Tabascot, vagy chiliport - vagy/és a zöldpaprikát helyettesítsük chili-vel.
Frissen tálaljuk!
A megmosott és lecsumázott epret turmixoljuk le. A tejet és a tejszínt keverjük össze a zselatinnal és melegítsük addig, amíg egyneművé olvad. Forralni nem kell! Adjuk hozzá az éde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan megmossuk. Lereszeljük vagy gyaluljuk, majd sózzuk, és kb. 10-15 percre félretesszük. Amint levet eresztett, kinyomkodjuk a levét. Egy tálban összrkevejük a re...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a zabpelyhet daráljuk le közepesen durvára. (Turmixgép megfelelő erre) 2. Langyos tejbe keverjük el az élesztőt és pihentessük, majd keverd össze ezt a zabpehellyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű