Amire szükségünk lesz:
természetesen befőttesüvegekre, négy darabra,
szezonális gyümölcsökre,
lisztre,
cukorra, vagy mézre
vajra és egy kevés sóra.
Első lépésként mossuk ki a befőttesüvegeket, készítsük elő a friss gyümölcsöket, vágjuk fel kisebb darabokra, hogy jobbal elférjenek. Ezután egy edénybe keverjünk össze egy fél bögre lisztet, ugyanennyi cukrot és egy teáskanálnyi sót.
Ha ez kész, csak annyit kell tenni, hogy egyenlő arányba rá kell önteni a gyümölcsökkel teli befőttesüvegekre, majd mindegyik tetejére kell egy kocka vajat rakni.
Ezután mehetnek egy hőálló tepsibe, szórjuk meg az üvegek környékét száraz, fehér babbal, kicsit mozgassuk meg, hogy elhelyezkedjenek a szemek, majd irány a sütő.
Egy órát kell sütni a finomságokat 180 fokon. Ha letelt az idő, vegyük ki, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek a mini gyümölcsös tortáink.
Tehetünk a tetejére még krémet, ezután födjük le, majd mehetnek a hűtőbe. Ha nassolni van kedvünk, csak elő kell kapni egyet, és máris jöhet az édes élvezet.
A finomság elkészítésénél a fehér lisztet lehetőleg cseréljük kókusz vagy chia lisztre, így tojást sem kell használnunk hozzá. Cukor helyett használhatunk mézet.
A puha margarinnal elkeverjük a cukrokat. (habverővel a legkönnyebb) A lisztet is belekeverjük, majd a puding porokat is. Kézzel kis golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tep...
Elkészítési idő: 1/2 óraS ebből nagyon szép formálható golyócskákat lehet csinálni! ( 54 db lett nekem ebből a mennyiségből) Végül olvasztott tortabevonóba forgattam fogvájóval, a díszítését mindenki
Elkészítési idő: