Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 evőkanál meggyes joghurt
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
3 dkg csokoládéreszelék
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük, belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta langyosra hűl kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a tetejére kenjük, rászórjuk a csokoládéreszeléket. Lehűtjük és tálalhatjuk is.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a konyakkal összedolgozzuk. Kézzel gombócokat formálunk belőle, és kakaóporban megforgatjuk. 1-2 ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet késes aprítóba tettem, finomra őröltem, majd beleszitáltam a kakaóport és alaposan összekevertem. A vajat, negyedannyit, folyadékot egy tapadásmentes lábosba tettem és k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a fahéjjal. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű