Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 evőkanál meggyes joghurt
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
3 dkg csokoládéreszelék
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük, belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta langyosra hűl kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a tetejére kenjük, rászórjuk a csokoládéreszeléket. Lehűtjük és tálalhatjuk is.
Először a tojások fehérjét felverem a sóval. Amikor már közepesen kemény a hab, adok hozzá lassan adagolva 1-2 evőkanál cukrot. Majd tovább verem, amíg teljesen kemény lesz. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lapok hozzávalóit tejföllel összegyúrjuk és 3 lapba sütjük. A töltelék hozzávalóit összeállítjuk és a lapok közé töltjük. A tetejét tortabevonóval bevonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, zsírt, porcukrot, tojást, vaníliás cukrot jól összegyúrjuk. Ha szeretnénk kakaósat készíteni, vegyük ketté a tésztát és az egyik felébe gyúrjunk 2-3 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverem a cukorral, majd bele a tojássárgája, citromlé+héj, só, majd hozzászitálom a lisztet. Összedolgozom, majd tegyük a hűtőbe, 1/2 órára minimum. Melegítsük elő a sü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes